De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Moodboard en interieurplan

Heb je een nieuw huis of ga je binnenkort verhuizen? Het maken van een moodboard of interieurplan kan erg handig zijn bij het bepalen van je inrichting. Lees hier hoe je te werk gaat.

Binnenkort verhuizen?

Heb je een nieuw huis of ga je binnenkort verhuizen? Natuurlijk kijk je er heel erg naar uit, maar het betekent ook nogal wat. Je gaat je vertrouwde buurtje, of misschien wel het ouderlijk huis verlaten. Er zijn duizend en een dingen te regelen van adreswijzigingen tot gas, water en licht. De ‘to do’ lijstjes slingeren overal in het rond. Maar het is vooral een leuke tijd, want je mag je nieuwe huis gaan inrichten. Je doet inspiratie op via televisieprogramma’s, in de bladen en natuurlijk online bij Woonmodetrends, Pinterest en diverse blogs. Misschien ben je al druk bezig met het maken van een moodboard waarop je kleuren en materialen die je mooi vindt verzamelt om zo jouw favoriete woonstijl vast te stellen.

Van moodboard tot interieurplan

Met het moodboard in de hand begint het werk voor een goed interieurplan. De vloer-, wand- en raambekleding zijn dé basisingrediënten voor een sfeervol en functioneel huis. Bij de keuze voor eigentijdse raamdecoratie is het belangrijk rekening te houden met een aantal zaken. Hoe beweegt de lichtinval zich rondom het huis, heb je veel inkijk vanaf de straat en wil je een ruimte kunnen verduisteren of het licht alleen maar filteren? Vouwgordijnen zijn een eigentijdse raamdecoratie en geven sfeer aan elke kamer, zelfs de keuken. Afhankelijk van jouw smaak kun je kiezen uit verschillende soorten stof. Van soepele uni’s in rustige kleuren tot een stoere denim waarmee je inhaakt op de actuele woonmode waarin blauw een belangrijke trendkleur is.

Stijlvol en stoer interieur

In de eetkamer kies je voor semi-transparante  plissé gordijnen die het licht op subtiele wijze filteren en bovendien een positief effect hebben op de akoestiek in de ruimte. Kleuren als donkerblauw, warm grijs en zwart, die terug komen in de eigentijdse raamdecoratie en het behang, geven de ruimte een stijlvolle en stoere uitstraling. Behang is een snelle sfeermaker en het gebruik van vliesbehang, zoals in de collectie College, super makkelijk: inlijmen van het behang is niet meer nodig, de muur insmeren met lijm, het behang aanbrengen en klaar!

Bron: http://www.perscentrumwonen.nl/binnenkort-verhuizen/