De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: unieke overnachtingen

Ben jij je eigen huis soms ook zo zat na een lange quarantaine en staycation? Verhuizen is dan een optie, we hebben weer een aantal prachtige huizen te koop staan (zie website). Als je het wat minder rigoureus wil aanpakken, kun je wooninspiratie opdoen tijdens een weekend weg. We hebben een selectie gemaakt van unieke overnachtingen. Denk aan een oude watermolen, een gevangen, reddingsboot of kasteel. Kijk snel, en laat ons weten waar jij het liefste overnacht!

Dit majestueuze 19e eeuwse kasteel werd gebouwd door Jonkheer Helenus Marius Speelmann. Het Wassenaarse kasteel is gevestigd op een groot landgoed op slechts een paar kilometer afstand van Den Haag. De sfeer van het kasteel worden bepaald door de vele originele architectonische elementen die in de loop van de tijd bewaard zijn gebleven, zoals de mooie grote ramen, authentieke open haarden en elegant ingericht kamers met parketvloeren.  

Deze Reddingsboot, die in de haven van Harlingen ligt, is inmiddels uit dienst, maar niet in ruste. De voormalig Engelse reddingsboot (1955) uit de Watson Class redt nog steeds mensen. Niet uit een kolkende Noordzee, maar uit de tredmolen van alledag. 

De achtercabine van het schip dient als woonverblijf, met een gezellige zithoek en alle faciliteiten die nodig zijn voor een uitgebreid ontbijt. Aan dek zijn tal van knusse plekjes om te zitten en te genieten van de haven, de stad en de zee. In het vooronder bevindt zich een bed in de vorm van een waterlelieblad en een houten tweepersoons bad. Super romantisch!

 

In het centrum van Almelo ligt deze voormalige gevangenis. Sinds 2006 is hier een prachtig kleinschalig hotel gevestigd. Doordat men er bij de verbouwing goed in is geslaagd de oude elementen te bewaren heb je meteen het gevoel dat je in een oude gevangenis bent. 

Deze voormalige watermolen is een markant punt in het Groningse landschap. De molen is ooit gebouwd om de akkers droog te houden en had voordat het elektrische gemaal kwam nog hoge wieken. Tegenwoordig is de poldermolen een B&B. De watertoren is volledig vrijstaand en wordt compleet verhuurd voor stellen, gezinnen (met kinderen) en groepen tot en met 8 personen. Rondom de hoog gelegen toren is een royaal grasveld met diverse terrassen en voldoende eigen parkeerplekken. Er zijn geen andere recreatiewoningen in de nabije omgeving. 

 

 

 Deze Pod (ook wel Tiny House of studio genoemd) is een unieke houten accommodatie met een binnenruimte van 19 m² die je een cosy verblijf biedt in alle seizoenen en staat op een prachtig Glampingpark midden in Nationaal Park Veluwezoom aan de voet van de Posbank en vlakbij vele voorzieningen en bezienswaardigheden. De landschappelijke inpassing van de accommodaties op het park heeft veel aandacht gekregen, zodat er zoveel mogelijk uitzicht is vanaf je terras om van de natuur te kunnen genieten. Overnachten in het Nationaal Park is iets bijzonders: je verblijft tussen wilde zwijnen, reeën en ander wild.

 

 

Aan de rand van de historische binnenstad, romantisch aan het water, staat het meest bijzondere hotel van 's-Hertogenbosch. Een luxe tweepersoons hotelkamer in een voormalige havenkraan, prachtig ingericht en van alle gemakken voorzien. En het uitzicht bepaal je zelf. Want de Kraan is draaibaar, zoals het een echte hijskraan betaamt. Kies je voor een panorama op de oude binnenstad? Of kijk je liever uit over de Tramkade met zijn ruige gezelligheid? In de stuurhut vind je de originele hendels om de kraan te besturen. Natuurlijk kan dit ook met knoppen vanuit je bed. 

Deze prachtige volledig zelfgebouwde lodge ligt midden in het bos in het Twentse natuurgebied Lutterzand. De lodge is naar Canadees voorbeeld gebouwd. Altijd al eens willen ervaren hoe het is om in zo’n loghome te verblijven, dan is dit je kans.  

 

Meer bijzondere hotels vind je op www.vipio.com