De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: een frisse start!

Dit jaar kunnen we eindelijk weer ons gewone leven oppakken en de meeste Coronamaatregelen achter ons laten. De lente is een goede tijd om een frisse start t maken, en zaken die wel positief waren in crisistijd een nieuwe vorm te geven, zoals thuiswerken en intensiever samen te leven met onze huisgenoten. De nieuwste trends van dit jaar bespreken we vandaag aan de hand van drie thema's: kleurgebruik en vormentaal, functionele en persoonlijke inrichting en stijl en sfeer.

Woontrends 2022 vormentaal 

Woontrend 2022 - 'Kleurgebruik en vormentaal'

In het kleurgebruik gaan twee kleurtonen de hoofdrol spelen. Enerzijds zien we groentinten die verwijzen naar welzijn, aangezien de natuur de mensen samenbrengt. Anderzijds gaan we een warm palet aan rood- en bruintinten zien. Deze kleuren staan symbool voor evenwicht, veiligheid en geborgenheid. We hebben namelijk allemaal behoefte aan een veilige nieuwe start.

Een andere interieurtrend voor 2022 is het gebruik van natuurlijke materialen en organische vormen. Veel ontwerpen binnen het interieur én de meubels zelf zijn geïnspireerd op de natuur. Daarnaast zullen ook de seizoenen en culturele aspecten een grotere rol gaan spelen binnen onze leefruimte. Trends spelen een minder grote rol dan voorheen, aangezien het interieur meer dan ooit een afspiegeling is van onze persoonlijkheid.

Woontrend 2022 - 'Functionele en persoonlijke inrichting'

Door de interieurtrends van 2022 zullen de ruimtes binnen onze woning multifunctioneler dan ooit worden en ‘thuis’ wordt een ruim begrip. We hebben een grote behoefte aan grenzeloos wonen. Voorheen was ‘thuis’ de plek om je terug te trekken, maar nu zal zowel werk als de combinatie van sociale activiteiten en rust plaatsvinden binnen één ruimte. Om toch rustig te kunnen werken of je privacy te behouden worden de ruimtes onderverdeeld door het toepassen van decorelementen. Ook het gebruik van glazen wanden is een kenmerkende woontrend voor 2022. Op deze manier zullen we minder de grens tussen binnen en buiten ervaren.

Het gedeelte wat we inrichten als woonkamer is open en vaak een uitbreiding van andere ruimtes. Deze worden met elkaar verbonden door designelementen. Zo zien we grote elementenbanken van leer of natuurlijke stoffen, love seats die naar elkaar gericht zijn of naar een centraal punt in de ruimte zoals een haard of een televisiewand. De eetkamer richten we informeler en minder weelderig in dan voorgaande jaren. Een andere woontrend is het gebruik van smart furniture. Dit zal steeds meer deel uitmaken van ons dagelijks woongenot.

Woontrend 2022 - 'Stijl en sfeer'


Trends in wonen voor 2022 worden gekenmerkt door twee stijlen, namelijk Retro en Urban jaren ’90. Binnen de retro stijl herkennen we kleuren als okergeel, terra, blauw en de combinatie zwart-wit. De lijnen zijn rond en zacht evenals strak en grafisch. Ook de iconische polkadot is terug van weggeweest. De meubels stralen een art-deco sfeer uit door het gebruik van notenhout, glas en velours. Het gebruik van glas is duurzaam net als de toepassing van vintage vondsten.

De Urban jaren ’90 stijl herkennen we door het gebruik van koele ruige materialen als beton en staal in combinatie met felle uitgesproken kleuren en scherpe architectonische lijnen. Graffiti, kunst en grafische elementen als letters, cijfers en lichtbakken voeren de boventoon.

Bron en meer interieurtrends: https://tmcwonen.nl/woontrends-2022/