De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Frriday Free: Akoestisch behang

Wel eens gehoord van akoestisch behang? Een galm in huis is nooit fijn, je hoeft je eigen echo niet te horen. Gelukkig zijn er veel manieren om jouw huis geluidsdicht te maken en akoestisch behang kan hier heel goed bij werken. Dit behang is extra dik en heeft een geluiddempende werking. In deze blog meer info over de voordelen van akoestisch behang.

akoestisch behang 

Caisson akoestisch behang van Arte, via interieurverf.nl 

De voordelen van akoestisch behang
Akoestisch behang helpt je om de akoestiek in huis te verbeteren. Dit is een speciale variant van glasweefselbehang, die werkt door middel van geluidsabsorberend foam. Tegelijkertijd is dit behang ook praktisch als je een gladde afwerking van je muren wilt. Het heeft namelijk een egaliserende werking en zorgt voor strakke wanden. Genoeg voordelen dus. Niet zo gek dus dat akoestisch behang steeds populairder wordt.

Akoestisch behang in jouw kantoor
Een voor de hand liggende plek om akoestisch behang te gebruiken is in jouw woonkamer maar akoestisch behang is ook ontzettend geschikt voor op kantoor. Je kunt je zo veel beter concentreren want door de geluiddempende werking hoef je je geen zorgen te maken over lawaai of een vervelende galm. Dit komt de productiviteit alleen maar ten goede en zorgt voor een fijne werksfeer. Je hebt zelfs panelen met akoestisch behang!

Akoestisch behang in moderne huizen
Vooral moderne huizen kunnen vaak last hebben van een vervelende akoestiek. Wil je dus graag een moderne woning zonder een vervelende galm? Dan zou akoestisch behang wel eens een goed idee kunnen zijn. Zo tover je een kille, steriele ruimte om tot een fijne kamer met warme uitstraling.

In welke vorm?
Akoestisch behang is verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en materialen. Je kunt het dus in elke stijl interieur toepassen. Het is zelfs mogelijk om jouw akoestische behang een speciale vorm te geven! De speciale collectie Intrige van Arte geeft jouw wanden in huis wel een heel bijzonder luxe uiterlijk. Dit behang is gemaakt door middel van het proces thermofoaming. Dit houdt in dat er een speciale vorm wordt gegeven aan het behang door middel van warme. Op de foto zie je de kleur Caisson, geïnspireerd op oude paneeldeuren in Parijs!

Akoestisch behang is echt een uitkomst. Vooral in een kantoorruimte of een modern huis komt dit behang goed tot z’n recht. Het is niet alleen geluiddempend, het ziet er ook nog fantastisch uit!

Bron: https://www.ikwoonfijn.nl/de-voordelen-van-akoestisch-behang/