De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Boomhutten

Voor kleine kinderen vaak een droom, en ook volwassenen vinden het vaak geweldig: een boomhut in je tuin. Dit maakt je 'staycation' ineens veel avontuurlijker! Het is verrassend wat een boomhut met een tuin kan doen. Zo lijkt een kleine tuin vaak groter en wordt de schoonheid van een boom duidelijker zichtbaar. Naast een speelplek voor de kinderen wordt de boomhut door de ouders vaak als een kunstobject ervaren. Antoinette bouwt professioneel boomhutten. Lees en kijk snel hoe ze dat doet!

De boomhut die Antoinette Blok bouwde in Rotterdam.

Boomhutexpert 

Na jaren werkzaam te zijn geweest als accountmanager bij consultancybedrijf Capgemini hakte Antoinette Blok (52) in 2005 de knoop door. Ze ging haar droom achterna.

,,Ik woonde net een paar maanden alleen met mijn twee kinderen in Bilthoven. Achter in de tuin stonden vier bomen. Mijn moeder zei: ‘Wil je geen leuk speelhuisje voor je kinderen?’ Ik zei: ‘Nee mam. Ik ga een boomhut bouwen’. Het kwam uit het diepste van mezelf, alsof het me werd ingegeven.”

Ze deed er een jaar over, maar in 2006 stond-ie er. „Een jaar later nam ik ontslag bij Capgemini. Inmiddels heb ik 110 boomhutten gebouwd. Gemiddeld zo’n tien tot twaalf per jaar. Mijn boomhutten staan in heel Nederland: van Rotterdam, Vught, Rijssen-Holten, Bussum, Oosterbeek en Baarn tot Bilthoven. Het maakt me gelukkig. Ik kan er mijn creativiteit en energie in kwijt. Ook is het meditatief. Een boomhut bouwen is goed voor lichaam en geest.’’

Respect voor de boom
,,Ik bouw met respect voor een boom. Van Nelson heb ik geleerd wat de beste manier is om balken in een boom te bevestigen. Door een speciale pin aan te brengen in de boom, de zogeheten Treehouse Attachment Bold, kan er een draagbalk op rusten. De sapstroom wordt dan nauwelijks verstoord en de boom blijft meebewegen met de wind. Ik gebruik sloophout. Dat is hout met een verhaal. Ook gebruik ik takken, zodat het een echte boomhut wordt.’’ 

Lees het inspirerende verhaal van Antoinette op Tubantia 

Een paar van de boomhutten die Antoinette heeft gebouwd laten we hieronder zien. Meer zien en lezen? Ga naar https://boomhutbouwen.nl 

 

Boomhut bouwen

Deze avontuurlijke hut staat nabij Gent en heeft een touwbrug van 4,5m en een kabelbaan van 45m over de vijver. Klimnet, slaapzolder en trap gemaakt van omgehakte boom uit eigen tuin maken de hut compleet! 

 

Boomhut bouwen

Deze stadshut staat in Amsterdam-Zuid en past in veel tuinen. Gaaf toch?! Kinderen kunnen hier lekker klauteren en klimmen.

 Boomhut bouwen Deze stoere boshut is onze favoriet, met echte ramen, een overdekt terras en organische keukentje. En dat alles op 3 meter hoog in twee prachtige zwarte dennen. Gotta love it!!