De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

FridayFree: Donker huis? De Lucy-zonnespiegel kaatst het licht zó naar binnen!

Hoe knap verschillende lampen ook gemaakt worden; meestal gaat er niets boven zonlicht in je huis. Helaas is dat lang niet altijd mogelijk. Als je bijvoorbeeld een tuin op het noorden hebt, dan kan de woonkamer er overdag donker en somber uitzien. Wij hebben de oplossing voor een donkere woning!

Hoe knap verschillende lampen ook gemaakt worden; meestal gaat er niets boven zonlicht in je woning. Helaas is dat lang niet altijd mogelijk. Als je bijvoorbeeld een tuin op het noorden hebt, dan kan de woonkamer van je huis er overdag donker en somber uitzien.

Lucy is een slimme zonnespiegel, gemaakt door het Italiaanse Solenica. Het apparaat volgt automatisch de zon, en reflecteert het licht continu naar hetzelfde punt. Je kunt de Lucy in je tuin zetten, om je achterkamer te verlichten. Zolang de zon schijnt, worden z’n stralen zo je huis in gestuurd. Ook als je meer één hoekje in je huis of appartement hebt waar de zon komt is de zonnespiegel behoorlijk handig. Je richt ‘m op het plafond, waar het licht verder verstrooid wordt. Aardig is dat Lucy zelf ook op zonne-energie werkt. Als je overdag regelmatig binnen zit met de lampen aan, bespaar je dus ook nog wat geld. Lucy is op deze site te pre-orderen, voor ongeveer 173 euro. Hier vind je ook meer informatie over de zonnespiegel. Of bekijk dit filmpje!