De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: De kleur van dit jaar: OKERGOUD

Op designbeurzen, in grafisch ontwerp, maar ook in de architectuur, mode, beauty en het interieur is er geen ontkomen aan. Okergoud is de bijzonder warme kleur die we volop (gaan) terugzien in het interieur.

FLEXA KLEUR VAN HET JAAR 2016: OKERGOUD

AkzoNobel, moederbedrijf van Flexa heeft in haar trendboek ColourFutures de kleurtrends voor 2016 en de kleur van het jaar 2016 gepresenteerd: Okergoud! Okergoud is de bijzonder warme kleur die we volop gaan terugzien in het interieur.

Een goudachtig okergeel; een kleur die fel genoeg is om de aandacht te trekken en goed te combineren is met andere tinten. Goud en goudtinten zijn alom tegenwoordig binnen de designwereld.

Op designbeurzen, in grafisch ontwerp, maar ook in de architectuur, mode, beauty en het interieur is er geen ontkomen aan. Het is een natuurlijke ontwikkeling vanuit het koperoranje dat in 2015 kleur van het jaar was.

Samen met het kleurenpalet is Okergoud de Kleur van het Jaar 2016 op allerlei manieren te combineren: ton sur ton, met natureltinten of tot een verrassend geheel. Okergoud belichaamt alle grote trends voor 2016. De kleur van het jaar is geïnspireerd door een groter idee in 2016: ‘Looking both ways’. Met aan de ene kant tradities en de andere kant moderne innovatie.

De kleur ‘Okergoud’ is het onderliggende thema voor de kleuren trends van 2016: Heritage & Future, Dark & Light, The Grid & Letting Go en Words & 

 


Pictures. Bron: Flexa colourfutures.com

http://droomhome.nl/interieur/interieur-kleuren/flexa-kleur-van-het-jaar-2016-okergoud.html