De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: 6 leuke herfst tips voor in huis

De dagen worden korter, de temperatuur zakt langzaam naar beneden en we komen steeds meer in een winterse stemming. Een ideaal moment om je huis in een herfstige sfeer te brengen. Wij hebben 6 herfst tips voor je!

6 leuke herfst tips voor in huis

1. Herfst staat voor gezelligheid

Kaarsjes maken alles gezelliger. Dit mag dan ook niet ontbreken in je huis. Zorg dat je een variatie aan kaarsen in huis hebt. Van grote stompkaarsen tot geurkaarsen, het mag allemaal. Daarnaast geven de kaarsjes ook nog wat warmte af. Bij zowel woonwinkels als de meeste supermarkten kun je terecht voor een ruime keuze aan stompkaarsen en geurkaarsen. Ga voor herfstige geuren als appel/kaneel en vanille die passen bij het seizoen.

2. Halloween vieren in oktober

Oktober is de maand waarin Halloween wordt gevierd. In Nederland wordt dit (nog) niet zo uitbundig gevierd als in bijvoorbeeld Amerika. Je merkt de laatste jaren wel dat Halloween steeds populairder wordt in ons land.

Vier dit jaar ook eens Halloween en haal een grote pompoen in huis, hol deze uit en zet er een mooie kaars in. Dit is ook heel leuk om te doen met je (klein-)kinderen. Naast de pompoenen kun je spookjes van tissues maken en deze ophangen. Een ideale bezigheid om een regenachtige zondag mee door te brengen.

3. Blaadjes drogen

Aan afvallende bladeren hebben we geen tekort tijdens het herfst seizoen. Hoewel ze je tuin bezaaien, kun je er ook hele leuke dingen mee doen.

Zoek de mooiste bladeren bij elkaar en maak deze voorzichtig schoon met keukenpapier. Wanneer ze schoon en droog zijn wikkel ze je in keukenpapier en leg je die ingepakte bladeren tussen twee zware boeken. Na een aantal weken heeft het keukenpapier al het vocht opgenomen en kun je een mooi schilderij maken van de gedroogde bladeren. Dit kan trouwens ook met bloemblaadjes.

4. Een herfstslinger maken

In de herfst verliezen veel bomen hun vruchten en worden wij overspoeld met beukennootjes, kastanjes en andere natuurschatten. Het is zonde om deze in het natte gras te laten verpieteren.

Maak daarom eens een mooie herfstslinger. Verzamel de mooie noten, bladeren (eventueel gedroogd) en rijg deze met een naald aan een nylondraadje. Hang de zelfgemaakte herfstslinger aan de voordeur of voor het raam en het gezellige gevoel van de herfst komt je direct tegemoet.

5. Herfst geuren en smaken

Je huis is gezellig en je ruikt een lichte geur van de geurkaarsen. Lekker, maar het kan nog veel lekkerder.

Wat dacht je van de heerlijke geur en maak zelf eens een heerlijke taart? Taarten als appeltaart of een wortelcake passen perfect bij dit seizoen en smaken heerlijk. Maak ze extra lekker door gedroogde vruchten zoals dadels en vijgen en noten zoals amandelen en hazelnoten toe te voegen.

6. Woonaccessoires – wat zijn herfstkleuren?

Kleuren als oranje, rood, bordeaux en bruin zijn echte herfstkleuren. Als je op zoek gaat naar accessoires in die kleuren krijgt je huis meteen een herfstige uitstraling. Omdat het natuurlijk zonde is om alleen voor dit seizoen dure woonaccessoires te kopen, moet je op zoek naar goedkopere oplossingen.

Wat dacht je bijvoorbeeld van (rommel-)markten afstruinen naar leuke en goedkope accessoires? Ook kun je veel dingen zelf maken. Koop vilt en maak hier leuke kussentjes van of ga langs het tuincentrum om een eigen herfstkrans te maken. Dit is ook een heel leuk cadeautje.

Wij hebben in ieder geval zin in de herfst – jij ook?


Bron: https://stofzuigerzen.nl/herfst-tips