Friday Free: 3 woontrends dit najaar

In sneltreinvaart vliegt de technologie ons om de oren, waardoor we 24/7 geprikkeld worden en altijd in de weer zijn. Bovendien leven we in tijden, waarin alles soms net even anders loopt dan we gewend zijn. Hierdoor verlangen we naar rust, vervlogen tijden en connectie met de natuur. Dit zie je duidelijk terug in de drie belangrijkste woontrends voor dit najaar. Welke is jouw favoriet?

Dit zijn de kleurentrends van 2020 - Boho Lifestyle Store 

Woontrend 1: groen in huis

Groen in huis zien we al langer terugkomen en ook dit seizoen zit je weer goed met groen. Wel heeft deze woontrend dit najaar een ander jasje gekregen. Duurzaamheid en natuurlijke materialen als licht hout, linnen en aardewerk spelen een belangrijke rol. Ook zien we een helderdere kleur groen terugkomen en zorgt de combinatie met koele blauwtinten, pastelkleuren en zwarte accenten voor een vernieuwende twist.

Woontrend 2: bruin is terug

Bruin maakt een comeback! We zien bruin dit najaar niet alleen terugkomen in natuurlijke materialen, maar ook als trendkleur. Van roestbruin tot aan camel en terracotta; door verschillende aardse bruintinten met elkaar te combineren ontstaat een mooi ton-sur-ton effect. Denk aan een zandkleurige bank, gecombineerd met donkerbruine sierkussens en vazen van bruin gekleurd glas. Mix daarnaast verschillende natuurlijke materialen als linnen, wol, donker hout en leer voor een perfecte balans en down to earth sfeer in huis.

Woontrend 3: najaar in warmrood

Klassieke elementen veroveren weer een plekje in het interieur en doen ons denken aan vervlogen tijden. Denk aan sierlijsten op de muur en oude schilderijen. Samen met ronde vormen, warmrode tinten en rijke materialen als satijn of items van fluweel, creëer je een luxe en romantische sfeer. Je maakt het extra chic met bloemenprints en messing accessoires, maar ook zwarte accenten en donkerpaarse tinten passen perfect binnen deze najaarstrend.

 

 

Bron en meer info: https://www.fonq.nl/inspiratie/trends/de-3-nieuwste-woontrends-van-dit-najaar/1576/