De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Hotel-Chic interieur

Vind jij het ook heerlijk om in een hotel te zijn? Een ruime slaapkamer, strakke badkamer (het liefst met bubbelbad), een prachtig interieur en dan ook nog roomservice! Spontaan een stedentripje naar een leuke bruisende stad of een hotelletje pakken zit er nu helaas even niet in. Waan jezelf een weekendje weg in een hotel chic interieur en tover jouw inrichting in 6 stappen om.

In 6 stappen een hotel chic interieur
Een weekendje weg is voor velen hét moment om tot rust te komen. Het kan dan ook geen toeval zijn dat deze woonstijl de afgelopen periode enorm in populariteit is toegenomen. Ga eropuit in eigen huis en transformeer jouw interieur in een hotel chique inrichting. Volg deze 6 stappen en creëer je eigen hotel chic interieur!Stap 1 Kies een thema
In ieder hotel komt het terug: interieur thema’s. Bedenk van te voren welk thema bij jou past en werk dit uit op een moodboard. Door je wensen en stijl te visualiseren krijg je een beter beeld van het eindresultaat. Er zijn 2 hoofd stijlen die vaak voorkomen: licht en donker. In het lichte thema staan de kleuren wit, beige, gebroken wit en gouden tinten centraal. Materialen als marmer en glas komen ook vaak terug. In de donkere stijl spelen donkere kleuren een belangrijke rol. Zwart, donkergroen of een diep donkerblauwe kleur op de muren en dikke, donkere gordijnen. In dit thema komen accessoires in het zwart of zilver metaal veel voor.


Door dit in stap 1 te doen maak je het jezelf gemakkelijk en heb je het thema goed in beeld tijdens het inrichten. Er wordt vaak gekozen voor één thema maar iedere ruimte een andere thema geven kan natuurlijk ook. Dit zien we geregeld terugkomen in hotels en geeft jou de mogelijkheid om er lekker op los te variëren!

Stap 2 Voorkom prullaria
Voorkom prullaria! Om de basis goed te krijgen moet er ruimte worden gemaakt. Met de bezem er doorheen! Maak een selectie in de accessoires die je wilt houden en weg kunnen. Heb je een aantal leuke geselecteerd maar passen deze niet in het thema doordat ze bijvoorbeeld de verkeerde kleur zijn? Koop een spuitbus en maak ze bijvoorbeeld mat zwart of goud. Zo kan je er alle kanten mee op, welk thema je ook gekozen hebt.

Stap 3 This is where the magic happens
Tijd om te beginnen aan stap 3. This is where the magic happens: de slaapkamer! De belangrijkste plek van een hotel zijn de kamers en daarom beginnen we met het transformeren van de slaapkamer. Meestal staan in interieur trends de woonkamers centraal maar in een hotel chique stijl draait alles om comfort op de kamer. Wanneer je voor comfort gaat, kies dan ook voor premium! Een bed is misschien wel het belangrijkste meubel in deze woonstijl. Kies voor een groot bed met een hoofdbord, afgewerkt in een luxe stof. Je maakt het compleet met aan weerszijden twee dezelfde nachtkastjes en sfeervolle lampjes. Opzoek naar een droom van een bed, onmisbaar in een hotel chic interieur. In deze woonstijl gaat het vooral om luxe, moderne vormen en stijlvolle kleuren zoals bij een shabby chic interieur en geen ditjes en datjes.

Stap 4 De kenmerken van een hotel chic interieur
In stap 4 kun je echt aan de slag! De juiste basis is er, tijd voor de kenmerken van een hotel chic interieur. Met het gekozen thema voor ogen heb je een breed kleurenpallet. Ben je voor het donkere thema gegaan? Verf de muren bijvoorbeeld donkerblauw en geef jouw slaapkamer die prachtige diepe tinten. Gevallen voor het licht? Maak de muren extra sfeervol met een zachte zandtint. Kies voor luxe stoffen zoals velours en satijn, hierdoor krijg je een extra bijzonder effect. Hang in de slaapkamer gordijnen van een dikke stof waardoor de sfeer wordt benadrukt. Maak het extra grote bed af met een sfeervolle sprei. Een hoekje in de slaapkamer over? Creëer net zoals in een hotel een lees hoek met een fauteuil of twee en een bijzettafeltje. Het plekje om een boek te lezen of met je favoriete magazine een momentje voor jezelf te pakken!

Het ultieme meubelstuk voor in een hotel chic interieur? Een mooie chaise longue in de hal of de woonkamer voor het ultieme lobby gevoel.

Tover de badkamer om!
Met tegelverf kan je gemakkelijk jouw badkamer omtoveren tot een luxe oase van rust. Helemaal in de sfeer van een hotel chic interieur kies je voor wit, clean, strak en marmer! Terwijl in de (slaap)kamers vaak wordt gekozen voor donkere tinten en kleuren wordt in een badkamer meestal gekozen voor wit en licht. En eerlijk is eerlijk, je kunt echt toveren met tegelverf. Creëer snel een totaal nieuwe sfeer!

Stap 5 Licht in het duister
Het maakt in deze stap niet uit welk thema je hebt gekozen. In beide thema’s speelt licht een belangrijke rol! In een hotel chic interieur zijn lampen en licht erg belangrijk. Voor een groot deel wordt de sfeer in een hotel bepaald door de verlichting. Hard wit licht zorgt voor een andere uitstraling dan zacht, geel licht. Kies in jouw hotel chique slaapkamer en woonkamer voor sfeervolle verlichting in een gele tint, zodat het geheel niet te hard wordt en de juiste uitstraling wordt gecreëerd. De lampen zelf zijn meestal uniek, bijzondere vormen of groot van formaat. Verlicht jezelf met opvallende verlichting! Zo zet jij het lichtpuntje op de i in jouw luxueuze en chique inrichting.

Verlicht jezelf met opvallende verlichting!

Stap 6 Floer het samen

In stap 6 komt het geheel samen. De muren zijn geverfd, meubels gekozen, het licht schijnt en nu is het tijd om het chique interieur af te maken met de juiste vloer! Benieuwd welke vloeren vaak voorkomen in een hotel chic interieur? Unieke vloeren, die het luxueuze en stijlvolle interieur van het hotel benadrukken. In de lobby wordt er vaak gekozen voor een tegel PVC vloer, grote tegels benadrukken de schoonheid van de ruimte. Daarnaast wordt er veel gebruik gemaakt van een hotel lobby of ontvangstruimte, een vloer moet tegen een stootje kunnen en een hoge gebruiksklasse hebben. Tegel Click PVC zijn heel geschikt. De tegels zijn extra zwaar dankzij de steenmineralen tussenlaag en het click PVC is zelf te leggen door de klikverbinding.

Rijkdom met visgraat
Door de rijke geschiedenis van visgraat vloeren worden ook deze patroonvloeren veelvuldig gekozen. Vroeger waren deze vloeren het toonbeeld van rijkdom en welvaart, tegenwoordig komen de vloeren vaker voor maar minder stijlvol worden ze niet ervaren. Visgraat laminaat of Visgraat PVC vloeren zijn daardoor ideaal in een hotel chic interieur! Of combineer het stijlvolle interieur met een XL visgraat vloer, zoals het Walvisgraat PVC. Wil je het geheel helemaal samen brengen? Maak het echt af met een eiken visgraat parket vloer. Kies welke vloer het beste bij jouw past en maak het interieur af. Zo krijg je in 6 stappen een hotel chic interieur. Neem een momentje voor jezelf en relax! Waan jezelf even weg in jouw hotel chique interieur.

 

Bron en meer info: https://floer.nl/zo-krijg-je-in-6-stappen-een-hotel-chic-interieur/