De voordelen van een aankoopmakelaar als starter in de woningmarkt

Het is een spannende onderneming als u een huis wilt kopen. Elke dag even kijken of er nieuwe huizen bij zijn gekomen. Het gehele eisenpakket is aangevinkt en samen fantaseert u over uw droomhuis. Sommige huizen springen eruit en de volgende stap is dan een afspraak maken voor een bezichtiging. U gaat er samen heen, bent enthousiast en wordt zelfs een beetje ‘verliefd’ op het huis. Tot dusver een logische gang van zaken. Maar dan…?

‘Als starters op de woningmarkt wisten wij eerlijk gezegd niet wat de volgende logische stap was’, zeggen Robert Botter en Maaike Bosma. ‘Ga je nog een keer bezichtigen, ga je direct een bod doen? Wat is een goed eerste bod en hoe werkt dat eigenlijk zo’n onderhandeling met de verkoopmakelaar? Je wilt het huis graag, maar wilt ook niet al te enthousiast overkomen. 
Op dat moment besloten wij een aankoopmakelaar in de arm te nemen – de Makelaar van Twente. Wij hadden behoefte aan iemand die kennis van zaken heeft en ons door alle komende stappen heen kon loodsen. Een professional die ons wegwijs maakte in de wereld die de woningmarkt heet’ vult Robert aan.

Maaike zegt: ‘De Makelaar van Twente nam rustig alle stappen met ons door. Allereerst hebben wij het huis nogmaals bezichtigd – ditmaal samen met de makelaar. Wij waren nog steeds erg enthousiast dus stippelden samen een plan uit. Vanaf dat moment regelde de makelaar alles en hield zij ons continu op de hoogte.

Dit nam voor ons veel zorgen weg en bood rust. Vooral omdat Robert en ik beide een drukke baan hebben, is het ideaal dat je veel zaken aan een professional kunt overlaten. Een makelaar denkt kritisch mee en blijft objectief. Wij waren bijvoorbeeld door ons enthousiasme geneigd om ons bod snel te verhogen. De makelaar hielp ons het hoofd koel te houden’.
Een aankoopmakelaar kost alleen maar geld is een vaak gehoorde kreet. ‘Eerlijk gezegd twijfelden wij eerst ook. Achteraf is het inschakelen van de Makelaar van Twente een goede investering gebleken. Wij hebben ‘ons’ huis voor een mooie prijs weten te bemachtigen. Maar vooral het feit dat al het werk ons uit handen werd genomen, was voor ons de échte meerwaarde. Het gaf rust in een spannende tijd: het kopen van ons eerste (droom)huis’, zegt Robert.

Robert Botter & Maaike Bosma