De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Trends badkamerverlichting

Verlichting uitzoeken voor de badkamer: kies je voor led, halogeen of een spaarlamp? En wordt het een plafondlamp of praktische wandverlichting? Juist in de badkamer is verlichting belangrijk voor de vormgeving en sfeer. Met bijvoorbeeld gekleurde lichteffecten en verlichting die reageert op muziek wordt de badkamer nog meer een plaats waar ontspanning, genot en wellness de boventoon voeren.

 Trends op het gebied van badkamerverlichting
De verlichting in de badkamer krijgt steeds meer aandacht door de interesse in welness, ontspanning en natuurlijk aandacht voor de energiezuinige en milieubesparende technieken. Trends in badkamerverlichting zijn bijvoorbeeld:

- Het gebruiken van energiezuinige leds die nagenoeg overal in verwerkt kunnen worden, bijvoorbeeld in wandtegels en in vloertegels. Men kan deze zelfs zo instellen dat er een golfbeweging van licht door de badkamer gaat.

- Gekleurde verlichting die in de kraan verwerkt is, zodat wanneer de kraan geopend wordt er blauw of groen water uit komt.

- Met behulp van verlichting en projectieschilden kan men echt de badkamer tot leven brengen.

- In een bad geïntegreerde verlichting die ook dienst kan doen als kleurentherapie. Onderwaterverlichting door middel van ingebouwde spots geeft het water kleur. Maar ook sauna’s, wellnesscabines of stoomcabines kunnen tegenwoordig voorzien worden van kleurentherapie. Uit onderzoek is gebleken dat bepaalde kleuren een positieve werking hebben op lichaam en geest:

Groen - rust en balans
Geel - maakt opgewekt
Rood - stimulerend
Blauw - verkoeling en ontspanning

- Combinatie van verlichting met badkamerventilator; hierbij kan men instellen dat de ventilator direct of met enige vertraging automatisch gaat werken als de verlichting wordt aangedaan en weer direct of met enige vertraging automatisch stopt als de verlichting wordt uitgedaan.

Meer Lezen? Zie Bron: https://www.wonen.nl/badkamer/verlichting/nieuws/badkamerverlichting-tips-en-trends