De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Dag van de Architectuur

In het weekend van 16, 17 en 18 juni 2017* viert Nederland de Dag van de Architectuur. Dan staat het belang van architectuur in de schijnwerpers. Veel dorpen en steden bieden een programma van lezingen, debatten, rondleidingen, tentoonstellingen en excursies of stellen gebouwen open. Check hier het programma in jouw buurt of regio!

Veel dorpen en steden bieden een programma van lezingen, debatten, rondleidingen, tentoonstellingen en excursies of stellen gebouwen open: in Den Haag op 20 mei, in Groningen op 23 en 24 juni, in Heerlen op zondag 25 juni en in Veenendaal op 8 en 9 september.

Wat is de Dag van de Architectuur?
De Dag van de Architectuur is er voor iedereen die is geïnteresseerd in architectuur en stedelijke ontwikkeling. Sinds 1986 is de Dag van de Architectuur een landelijk fenomeen dat een groot aantal bezoekers trekt. Plaatselijk geeft iedere stad of regio het programma een eigen invulling met een speciaal thema.

De Dag van de Architectuur toont iconische gebouwen en wat architectuur kan doen voor de kwaliteit van onze leefomgeving in de steden, dorpen en regio's. Architectuur en stedenbouw spelen een belangrijke rol in de oplossing van grote sociaaleconomische en ruimtelijke vraagstukken. Denk hierbij aan democratisering en participatie, de verduurzaming van stad en samenleving en een gezonde verstedelijking.

De Dag van de Architectuur is ook te volgen via social media: Facebook /DagvandearchitectuurNL en op twitter via #dvda2017

Bron: http://www.wonenonline.nl/woonbeurzen/woonbeurzen-juni/dag-van-de-architectuur.html