De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Groen wonen, hipper dan ooit!

Er zit een stijgende lijn in de ontwikkeling van de “groene” architectuur. Het bewuster omgaan met onze omgeving lijkt ook effect te hebben op de inrichting van ons huis. De natuur in huis halen doe je onder andere met natuursteen in mooie natuurlijke tinten. Laat je inspireren!

GROEN WONEN, DÉ WOONTREND VAN 2016

Er zit een stijgende lijn in de ontwikkeling van de “groene” architectuur. We gaan snel vooruit en dat mede door de manier waarop we over groen en duurzaam zijn gaan denken. Het geitenwollensokken gehalte lijkt eindelijk plaats te maken voor hip, groen en vooral bewust leven.

Het bewuster omgaan met onze omgeving lijkt ook effect te hebben op de inrichting van ons huis. De natuur in huis halen is hipper dan ooit. We zoeken naar harmonie tussen mens en zijn natuurlijke omgeving. De eenvoud van de natuur en het buitenleven roept bij velen een ontspannen gevoel op. Eenvoud en rust vertalen zich naar kleurtinten die rechtstreeks aan de natuur ontleend worden. We zien in de woontrends 2016 veel gebruik van natuurlijke materialen zoals steen en hout in vloeren, meubels en accessoires en ook veel planten en bloemen. Door gebruik te maken van natuurlijke materialen wordt er een optimaal binnen-buiten gevoel gecreëerd. En wat past daar nou beter bij dan natuursteen?


NATUURLIJKE TINTEN IN DE WOONTRENDS VAN 2016

In de woontrends van 2016 is de hoofdrol weggelegd voor groentinten zoals mosgroen en olijfgroen. Kies je voor groen op de muur, dan passen daar vrijwel alle natuursteensoorten bij. Natuursteen is in miljoenen jaren gevormd door de natuur en kent daardoor een uitgebreid pallet aardetinten. Van roestbruin tot koolzwart, of juist zandbeige of parelwit.

We zien ook dat steeds meer mensen zich oriënteren op herbruikbaar en recyclebaar materiaal. Vintage meubels en accessoires krijgen opnieuw een plaats in het interieur.

POEDERTINTEN MET WIT MARMER

Als tegenhanger van het donkerder groen, zien we ook veel lichtere en zachtere kleuren. Dat heeft te maken met het aanhoudende optimisme in de economie, volgens de beroemde trendforecaster Lidewij Edelkoort. Huidtinten en poederkleuren combineren prachtig met het organische lijnenspel van wit marmer.

RECYCLED STONES

Natuursteen kent een zeer lange levensduur en is daarom zeer duurzaam. Daarnaast is de milieubelasting laag. zeker vergeleken met de energie die nodig is voor het produceren van gebakken tegels. Bij Nibo Stone willen ze zoveel mogelijk kansen benutten die bijdragen aan een beter milieu en zoeken ze continu naar mogelijkheden om producten te recyclen. Soms komen daar hele mooie producten uit, zoals de Organic Gris. Deze vloertegels zijn ontworpen uit rest- en breukstukken van hun productie in natuursteen afbouwelementen zoals vensterbanken en dorpels. Het is een prachtige vloer geworden met een industriële look.

 


bron: http://www.nibostone.nl/blog/groen-wonen-de-woontrend-van-2016