De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Interieurtrends 2018 - The gallery wall

De komende weken laten we de interieurtrends voor 2018 zien! Deze week: de gallery wall. De gallery wall kennen we inmiddels, maar volgens de interieurtrends 2018 kun je hiermee extra uitpakken. Verzamel al je mooie prints, foto’s en kunstwerken en hang ze bij elkaar op je gallery wall XL. Bij deze trend kan je het credo less is more dus lekker links laten liggen! De mooiste voorbeelden kun je hier bekijken.

De term gallery wall ken je ongetwijfeld. Zo niet, een gallery wall is een stuk muur gevuld met mooie prints, fotolijsten en posters. We zien vooral de Scandinavische variant: moderne fotolijsten in subtiele kleuren die héél netjes in een klein groepje aan de muur hangen. Maar bij deze nieuwe trend wordt de gallery wall eens even flink opgeschud.
Want… de gallery wall gaat naar maatje XXL! En dat niet alleen, het mag ook allemaal iets minder netjes. Zeg maar gerust een stuk rommeliger.



Als je kunstwerken, canvassen, posters en fotolijsten combineert krijg je een instant artistieke uitstraling. En dat is precies de bedoeling! Groot voordeel: je hoeft alle werken niet meer precies uit te meten. De verschillende, lege tussenruimtes tussen de werken zorgen juist voor dat artistieke effect.

Heb je ergens nog een mooie vintage lamp, stoel, hoed of ander object? Hang zo’n object vooral tussen de kunstwerken. Het geeft de lay out echt een unieke touch.