De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: kosten en subsidie woningisolatie

Door je woning te isoleren zorg je voor een hoger wooncomfort en een lagere energierekening. Wat kost het om je dak, vloer of spouw te laten isoleren, of om isolerend glas te laten plaatsen? En hoeveel subsidie kan je in 2022 krijgen? De ISDE-subsidie voor isolatie is sinds januari 2022 tijdelijk verhoogd tot 30% van de kosten zolang de isolatiepot nog niet leeg is. Bekijk snel de bedragen voor een gemiddelde woning en wees snel voordat de subsidiepot leeg is!.

Wat kan ik isoleren? | Bekijk hier alle isolatiemogelijkheden

Kosten & Subsidie isolatie 2022

Wat kost het om je dak, vloer of spouw te laten isoleren, of om isolerend glas te laten plaatsen? En hoeveel subsidie kan je in 2022 krijgen? Bekijk de bedragen voor een gemiddelde woning. Let Op! de ISDE-subsidie voor isolatie is sinds januari 2022 tijdelijk verhoogd tot 30% van de kosten zolang de isolatiepot nog niet leeg is.

 Van geen gevelisolatie naar spouwmuurisolatie (Rc=1,7). Besparing berekend met hr-ketel, standaard gebruik van verwarming en gasprijs voor de langere termijn van 1 euro per m3

Let op! Beperkte subsidiepot

Jaarlijks verliezen miljoenen Nederlandse huishoudens (onnodig) honderden euro’s aan stookkosten doordat de warmte in hun woning eenvoudig ontsnapt. Door je woning te isoleren zorg je voor een hoger wooncomfort en een lagere energierekening doordat je de woning makkelijker warm houdt en minder hoeft te stoken of te koelen.

Kies je voor één isolatievorm? Dan krijg je 15% subsidie op je aankoop. Het is daarom raadzaam om minimaal 2 isolatiemaatregelen te combineren zodat je 30% subsidie krijgt. Tot nu toe is de de meest gekozen combinatie spouwmuurisolatie-vloerisolatie onder huiseigenaren. 

Tip: wees snel voordat de subsidiepot leeg is! Er kunnen een beperkt aantal woningen geïsoleerd worden. Om deze reden is het verstandig om direct je klus te laten uitvoeren, om gegarandeerd in aanmerking te komen voor de beschikbare subsidie.

Spouwmuurisolatie

Spouwmuurisolatie is de populairste vorm van isolatie. Met deze vorm van isolatie profiteer je het meest van de uitstekende isolerende werking.

Bespaar tot wel €800,- per jaar
Verhoog je wooncomfort aanzienlijk
Comfortabele temperatuur in huis
Bespaar door de subsidie €5 per m2 voor spouwmuurisolatie

Vloerisolatie

Vloerisolatie is de goedkoopste vorm van isolatie. Dit is een van de redenen dat het isoleren van de vloeren erg populair is op dit moment.

Bespaar tot mogelijk €260,- jaarlijks
Tot wel 800kg minder co2 uitstoot
Zeer aangename vloertemperatuur
Bespaar door de subsidie €7 per m2 voor vloerisolatie

Dakisolatie

Tot slot is het mogelijk om jouw hellende dak te isoleren. Ondanks dat deze vorm minder wordt gekozen, geniet je van veel voordelen.

Besparing vanaf €800,- per jaar
Voorkom warmteverlies via jouw dak
Bespaar door de subsidie €20,- per m2 voor dakisolatie

Bron en meer info: https://isolatie-offertes.nl