De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: grote woonkamer

De woonkamer is de centrale plek in je huis. Een plek waar je veel je tijd doorbrengt. Televisie kijken, werken, eten en waar je je visite ontvangt. Het is een multifunctionele ruimte. De woonkamer moet dan ook een aangename plek zijn. Denk bijvoorbeeld aan persoonlijke items zoals foto’s en souvenirs. Dit maakt een interieur persoonlijk en warm.Maar hoe doe je dit met een grote ruimte? Wij geven je in deze blog een paar tips.

HOE RICHT JE EEN GROTE WOONKAMER IN?

Grote hoekbank voor in een grote woonkamer.

Het creëren van verschillende plekjes
Om het wat speelser en spannender te maken kan je de ruimte opdelen in verschillende plekjes. Denk aan een zithoek, eethoek, werkplek of een kinderhoek. Van welke plek in de woonkamer wil je het meeste gebruik van maken? Kies bij deze plek de ideale ruimte. Bijvoorbeeld de eethoek bij het raam en de zithoek bij de openhaard. Het is een soort puzzel en je mag zelf de stukjes neerleggen. Breng er je eigen smaak aan zodat het een aangename plek is waar je jezelf goed bij voelt.

Maak gebruik van grote elementen
Door gebruik te maken van grote elementen laat je een ruimte optisch kleiner lijken. Een grote wandkast met open vakken geeft een speels effect. De kast blokkeert een stuk muur maar door de open vakken krijgt de muur lucht waardoor het een knus effect geeft. Het creëren van eilandjes kan je doen door gebruik te maken van een vloerkleed. Kies voor een groot kleed voor onder de bank of voor onder de eettafel. Dit geeft een warm gevoel en zo oogt het een stuk kleiner.

Gebruik kleur
Kleur kan heel veel doen in je ruimte, zo helpt het om een lange muur af te breken. Bijvoorbeeld een stuk van je muur een andere kleur te maken of een gedeelte te behangen. Heb je hoge plafonds in huis, dan kan je het plafond een tint donkerder maken dan je muren. Hierdoor lijkt het plafond minder hoog en voelt het knusser aan. Warme kleuren zijn rood, oranje en geel. Dit zijn drie standaard kleuren. Je kunt ook denken aan terracotta, donkergroen, goud, bruin en beige.
Accessoires
Sierkussens, plaids en voerkleden. Leg wat extra sierkussens op je bank met een mooi vloerkleed voor onder je bank. Gooi een plaid over de bankleuning of over de stoel. Dit geeft sfeer en doet heel goed voor je ruimte.

gouden hoekbank Gigi room108
Een hoge zuil met daarop een grote vaas met een mooi kunstboeket. Dit geeft kleur en breekt de ruimte.

Wat hangt er thuis voor de ramen? Sfeer creëer je met gordijnen. Maak gebruik van dikkere gordijnen, dit zorgt voor een geborgen gevoel en dempt het geluid.

Ben je al bekend met onze wandkleden? Het is helemaal trendy en perfect voor tegen een grote muur. Wandkleden werken heel goed in een grote ruimte, het is een echte eyecatcher in je woonkamer.

industriele-eethoek 

Ben jij klaar om je grote woonkamer in te richten? 

 

 

Bron en meer info: https://www.whoon.com/interieurblogs/grote-woonkamer-tips/