De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Dé woontrends van 2017 - What's not?!

De interieurtrends 2017 kent blijvers en veranderingen in stijl en kleur. Nieuwsgierig welke trends passé zijn? Lees hier over de veranderingen en don'ts op woongebied voor 2017. Met uiteraard bijbehorende trendtips voor 2017.

Woontrends 2017 | Interieur trends 2017 – what’s not??!

De interieurtrends 2017 kent blijvers en veranderingen in stijl en kleur. Lees hieronder de veranderingen en don'ts op woongebied voor 2017. Met uiteraard bijbehorende trendtips voor 2017.

 

WHAT’S NOT! DON'TS IN 2017

1. Glanzend koper

Daar is hij dan, je kon erop wachten dat gespoten en vooral glanzend (kunst) koper en rosé koper uit de woonmode Als subiete toevoeging kan kwalitatief mooi (echt) koper eigenlijk altijd! Koper brengt immers veel warmte in interieurs. voor wie het grootser aan wilt pakken, wees gewaarschuwd dat namaak koper nu echt flink op zijn retour is!

Koper wordt momenteel in rap tempo ingehaald door goud, in mat en glans. Maar in de loop dan 2017 is de verwachting namaak goud al op zijn retour gaat en ingehaald zal worden door juist veel minder gepolijste metalen. Denk hierbij aan zwart staal en juist geborsteld metaal.

Tip: ‘Oud’ goud en koper kan dan door haar verweerde look & feel juist wel weer goed samengaan met de trends van 2017.

2. Marmer

Marmer is prachtig zolang het echt marmer is. Maar met al die zogenaamde ‘marmeren’ accessoires en prints is het Marmer moet weer een luxe product zijn en geen nagebootste print of plastic rommel. In plaats van marmer zien we hele andere natuurlijke materialen met vooral aardse texturen als hout, klei en wicker.

3. Quote posters, quote op flessen en kunstwerken

Ik hoop dat je inmiddels ‘calm’ genoeg bent en wat zekerder van jezelf? Want het is wat mij betreft eindelijk zover. Gelukkig verdwijnen de quotes voor aan de muur en op woonaccessoires nu toch echt grootschalig uit het woonmode jaren van populariteit, gaan we nu echt mazaal afscheid nemen van motiverende quotes, overdaad een complimentjes jezelf en ‘welkom in mijn huis’ teksten op accessoires, in poster vorm op zelf klevende stickers voor op de muur. Waarom? cliché geworden, niet meer uniek en hebben echt hun beste tijd gehad.

Tip: wil je de trends volgen: ‘Keep Calm and … remove quotes’. Hang ervoor terug een van mooie fotolijsten met foto’s van jouw dierbaren of je mooiste vakanties. Een interieur en persoonlijk maken is namelijk wat mij betreft wel helemaal 2017. Leuk om te weten: nostalgische en botanische prenten zijn voor 2017 nog steeds hip!

4. De vijgen plant

De vijgenboom, ik wordt het mee overspoeld als ik naar interieur inspiratie zoek op Pinterest. Een ontzettend ‘gehypte ineens overal haar intrede deed; Online en offline, in woonbladen, op tv en op zo ongeveer elke blog. Daarnaast de inkoopprijzen reizen te pan uit en er zijn soms zelf wachttijden voor deze plant ontstaan omdat de kweek best lang duurt.

Tip: In opkomst is juist de olijfboom in je interieur en vooral de cactussen en vetplanten zijn ook voor 2017 niet aan te slepen.

6. Hoogglans keukens en metro tegels

Hoogglans keukens hebben echt hun beste tijd gehad, we willen weer pure materialen in huis, geen geplastificeerde Ook voor de metro tegels is de verwachting dat veel mensen langzaam afscheid gaan nemen van dit standaard moderne en badkamer beeld. Naast de keuken en badkamer overspoelt deze tegel op dit moment ook de horeca markt. Je ziet grote getallen achter de bar en zelfs op de muren van een restaurant. Men is letterlijk is doorgeschoten in het gebruik tegels en dat maakt deze simpele tegel op ten duur weinig vernieuwend.

Tip: Ga juist in 2017 eens voor een rechthoekige tegel, dit verlengt in veel gevallen ook nog eens optisch de muur in juist in de hoogte.

7. De ananas en doodskop als ‘sfeervol’ woonitem

Eindelijk, de ananas als beeld of (nog erger) een kitscherig glazende doodskop als accessoire is echt zo 2015! En nee tikfout, ik bedoelde echt 2015. Toch werden deze pas door veel ‘bulk verkoop winkels’ ontdekt in 2016 waardoor ineens een ananas of doodskop als ‘vernieuwend’ beeld in zijn interieur leek te hebben. Hoe dan ook de ananas evenals de ‘o zo gezellige doodskop’ voor op de dressoir is geweest!

Tip: Snel vervangen door en mooi grove natuurlijke bloempot met een fris groene kamerplant, in het speciaal een vetplant cactus. Dit is namelijk helemaal hip in 2017!


Bron: http://www.stijlvolstyling.com/woontrends-2017-interieur-trends-2017-sneak-preview/