De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Dé woontrends van 2017 - What's hot?!

Nu we ruim over de helft van het jaar 2016 zijn wordt het tijd voor een sneak preview van de woontrends voor 2017. De interieurtrends 2017 kent blijvers en veranderingen in stijl en kleur. What's hot in 2017? Lees het hier!

Woontrends 2017 | Interieur trends 2017 – sneak preview!
Nu we ruim over de helft van het jaar 2016 zijn wordt het tijd voor een sneak preview van de woontrends voor 2017. De interieurtrends 2017 kent blijvers en veranderingen in stijl en kleur. What's hot in 2017? Lees het hier!

De kernwoorden voor de woontrends 2017: Rauw, grof, stoer, natuurlijk, warm en een tikje industrieel. Daarnaast wordt meer beleving en personalisering steeds belangrijker.


Kleurentrends:
Donkergroen, grijsblauw (DENIM DRIFT!), donkerblauw, terracotta, aarde tinten en gecoat zwart. Luxe en sportieve uitspattingen in kleuren als rood en framboos.


WHAT’S HOT!… IN 2017

Sneak preview van de woontrends 2017


Woontrends 2017 | nr.1 Terracotta
Nieuwkomer voor 2017 is absoluut terracotta, vele expert zien steeds vaak dat aardse tinten steeds meer in de woonmode komen waarvan terracotta er één is. Terracotta geeft warme en combineert ontzettend mooie met koele, zachte kleurtinten verschillende wit nuances.

Woontrends 2017 | nr.2 Kurk
Daar is hij dan, kurk! Al een tijdje in opkomst maar nu toch wel echt een ware trend aan het worden. Kurk is een stijlvol dat warmte en textuur toevoegt aan woonruimtes, het is ook ideaal om de akoestiek te verbeteren! Kurk zie je als salontafel bovenbladen, als krukjes en bijzettafels. Maar ook op de muur kan kurk weer prima worden toegepast.

Woontrends 2017 | nr.3 Donkergroen, grijsblauw en donkerblauw
Groen en blauw waren natuurlijk al helemaal hot voor 2016, maar in 2017 blijft deze twee kleuren absoluut als interieur AkzoNobel riep onlangs zelfs de grijsblauwe kleur Denim Drift uit tot kleur van 2017. Donker groen wordt de must-have donkere kleur voor thuis. Ontzettend mooi bij de ook al zo populaire Scandinavische woonstijl, een vleugje brons, koper en natuurlijk warm wollig en katoenen textiel. Donkergroen en donkerblauw zie je overigens ook steeds meer op meubels stofkleur. Dit straalt warmte uit en je haalt de natuur binnen no-time in huis! Echt een aanrader!

Woontrends 2017 | nr. 4 Urban Jungle – Planten
Planten blijven super hip! En in 2017 combineer je al dat groene geweld in huis met opvallende kleurtinten, wit en zwart  nuances. Chique, levendig en een tikje sportief. Dat is hoe je planten mag presenteren anno 2017. Ook de kweekkastjes voor in een mini-moestuin binnenshuis te creëren zijn in grote getallen verkrijgbaar. Zo is ‘groen’ in en om het huis ook nog functioneel.

Woontrends 2017 | nr. 5 Urban Gypsy & Boho chic – boheemse patronen en prints
Nonchalant, aardse kleuren en felle uitspattingen. Hippie-invloeden zijn momenteel al en ook zeker in 2017 niet meer denken. Was het eerst vooral in fashion is nu het interieur ook echt aan de beurt. Met bloemen, natuurlijke materialen etnische prints op textiel in de breedste zin van het woord. Geef alvast een exotisch tintje aan je interieur voor de zomer De boho-chiclook is een creatieve stijl die vooral de dromers en mediterrane liefhebbers onder ons vast kunnen bekoren.

Woontrends 2017 | nr. 6 Geometrische prints
Voor de mensen die echt durven en niet vies van van een flinke spat kleur en patroon toevoeging kunnen geometrische voor 2017 nog steeds. Deze prints worden vaak gecombineerd met hele simplistische Scandinavische meubels in wit hout.Voor 2017 is het kleurthema ‘Life in a new light’.

Kleur van het jaar 2017 = Denim Drift

Het blauw dat Flexa volgende jaar overal verwacht te zien, Denim Drift, is tot dé Kleur van het Jaar benoemd (Zie ook het bericht van vorige week). Een aangenaam, tijdloos, veelzijdig grijsblauw dat afhankelijk van hoe je het toepast er steeds weer anders uit ziet. Echt een kleur van kleur die staat voor de mood van 2017. Daarbij is het een kleur die aansluit bij talloze interieurstijlen en -sferen. Denim Drift als kleur geeft precies het thema van 2017 weer. – aldus AkzoNobel’s Flexa ColourLab


De kleur Denim Drift by Flexa Colourlab


Bron: http://www.stijlvolstyling.com/woontrends-2017-interieur-trends-2017-sneak-preview/