De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free; Katoen satijn

Goed slapen is essentieel, en de sfeer van je slaapkamer en de keuze van je beddengoed daarom ook. Katoen satijn is onze favoriete stof voor op bed. Dit heerlijk zachte katoen is ideaal om onder te slapen want het is zacht, glad én ademend tegelijk. Koel in de zomer en warm in de winter. Kortom, het ideale beddengoed! Maar wat is katoen satijn nu eigenlijk? We leggen het je uit!

ESSENZA Filou Dekbedovertrek Caramel
ESSENZA Filou Dekbedovertrek Caramel


Katoen satijn, niet te verwarren met..

Katoen satijn wordt nogal eens verward met polyester satijn, de glimmende, gladde stof. Satijn zegt echter niets over het materiaal, maar over de manier van weven. Katoen satijn is 100% natuurlijk katoen en heeft dus ook de fijne eigenschappen van katoen: het ademt en is vochtabsorberend. Een katoen satijnen dekbedovertrek voelt echter veel zachter en gladder aan dan een ‘gewoon’ katoenen dekbedovertrek door de speciale ‘satijnweving’. Bovendien blijven de kleuren op katoen satijn langer mooi.


Wat is dat dan, een satijnweving?

Dit is een beetje een technisch verhaal. In een satijnweving wordt het katoen veel dichter op elkaar geweven dan bij katoen perkal of katoen renforcé. Er worden dus meer draden gebruikt. De ‘thread count’ geeft het aantal draden per vierkante inch aan. Hoe hoger de thread count, hoe hoger de kwaliteit en hoe gladder de stof zal zijn. Een dekbedovertrek van 300 TC katoen satijn is dus van extra hoge kwaliteit. In de satijnweving liggen de bovenste inslagdraden los, waardoor de stof bovendien licht gaat glanzen. Katoen satijn voelt dus niet alleen luxe, maar ziet er ook luxe uit!


Ervaar de voordelen van katoen satijn

Katoen satijn is onze favoriete stof op bed: het is ademend, vochtabsorberend, zacht, glad en licht glanzend. Wat wil je nog meer? Ervaar deze fijne kwaliteit nu zelf en bestel jouw favoriete katoen satijnen dekbedovertrek. Er zijn ook katoen satijnen hoeslakens voor als je echt geen genoeg kunt krijgen van deze fijne stof.

Bron: https://www.essenzahome.nl/inspiratie/wat-is-katoen-satijn