Friday Free: Oververhitte huizenmarkt

Opnieuw zijn de huizenprijzen in Nederland omhoog gegaan. Voor sommigen goed nieuws, voor vooral starters slecht nieuws. In het afgelopen kwartaal steeg de gemiddelde prijs van een koophuis naar 419.000 euro. Dat komt neer op een stijging van 19 procent, ten opzichte van het derde kwartaal van 2020. We hebben het belangrijkste woningmarkt nieuws voor je geselecteerd. Lees in de Friday Free over de verhitte woningmarkt, afschaffen van de 'jubelton' en bekijk de prijsstijging in jouw buurt.


Sterkste stijging huizenprijzen in 21 jaar: bijna 18 procent duurder dan jaar eerder


Op de oververhitte huizenmarkt is in augustus opnieuw een record gevestigd. Bestaande koopwoningen waren 17,8 procent duurder dan een jaar eerder. De huizenprijzen stegen daarmee nog harder dan in juli. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) is de prijsstijging is augustus de grootste sinds september 2000.
Lees verder op  https://nos.nl/collectie/

Huizen wéér duurder: gemiddeld nu 419.000 euro

Opnieuw zijn de huizenprijzen in Nederland omhoog gegaan. In het afgelopen kwartaal steeg de gemiddelde prijs van een koophuis naar 419.000 euro. Dat komt neer op een stijging van 19 procent, ten opzichte van het derde kwartaal van 2020.
Lees verder op https://www.rtlnieuws.nl/economie/life/


Zo ver gaan ouders nu om hun kinderen te laten winnen op de woningmarkt 

Wéér breekt de huizenmarkt records: de gemiddelde prijs van een bestaande woning is gestegen naar 419 duizend euro. Sloopt een nieuw kabinet de jubelton – waarbij ouders tot ruim 100 duizend euro belastingvrij schenken aan hun kind –, net nu de variant met geleend geld in opmars is?
Lees verder op https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond

 

Bekijk hier de huizenprijsstijging bij jou in de buurt

De huizenprijzen zijn in het derde kwartaal van 2021 opnieuw gestegen. En wederom is een record aan diggelen. De gemiddelde verkoopprijs passeerde volgens de jongste cijfers van de NVM 419.000 euro, een stijging van 19 procent ten opzichte van vorig jaar. Bekijk hieronder hoe de prijzen bij jou in de buurt zijn gestegen.
Lees verder op https://www.rtlnieuws.nl/economie/life/artikel/5258712/tool-regionale-cijfers-huizenmarkt-q3-2021

'AFSCHAFFEN JUBELTON MAAKT HUIZEN NIET GOEDKOPER'

De jubelton afschaffen maakt huizen niet betaalbaarder, zeggen hypotheek- en financieel-adviseurs tegen BNR. Politieke partijen willen een einde maken aan de belastingvrije schenking omdat die de huizenprijzen zou opdrijven. Nutteloos, vindt directeur Michiel Meijer van Van Bruggen Adviesgroep. 'Ouders die geld schenken aan hun kinderen blijven dit doen, ook als dat fiscaal wat minder aantrekkelijk is.'
Lees verder op https://www.bnr.nl/nieuws/bouw-woningmarkt

Rabobank: huizenprijzen stijgen nog sneller dan verwacht

Het tempo waarin de huizenprijzen stijgen neemt dit en volgend jaar nog sneller toe dan eerder gedacht, verwachten economen van Rabobank. De prijs van een gemiddeld huis stijgt daardoor in twee jaar met 90.000 euro. Dat leidt tot 300 euro hogere bruto maandlasten.

Lees verder op: https://www.rtlnieuws.nl/economie/artikel/5253847/huizenprijzen-stijging-sneller-maandlasten-300-euro-hoger