De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE)

Het wordt nu echt kouder, dat betekent meer stoken om lekker warm binnen te kunnen zitten. Wil je duurzame energie gebruiken voor het verwarmen van je huis? Lees hier dan over de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE), waarmee je een tegemoetkoming kunt krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels.

Met de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE) kunt u een tegemoetkoming krijgen voor de aanschaf van zonneboilers, warmtepompen, biomassaketels en pelletkachels. De regeling is voor zowel particulieren als zakelijke gebruikers. ISDE is een subsidieregeling van het ministerie van Economische Zaken. De Rijksdienst voor Ondernemend Nederland is verantwoordelijk voor de uitvoering.

Waarom deze subsidie?

De overheid gaat de komende jaren stimuleren dat Nederlandse huizen en bedrijven minder door gas en meer door duurzame warmte worden verwarmd. Zo kan energie worden bespaard en CO2-uitstoot worden teruggedrongen. Via deze nieuwe subsidieregeling worden particulieren en zakelijke gebruikers die zelf duurzame energie willen opwekken financieel ondersteund. De omslag naar een duurzamere energievoorziening kan zo samen worden gemaakt.

Wanneer kunt u de ISDE aanvragen?

Aanvragen kan tot en met 31 december 2016 17.00 uur. RVO.nl behandelt de aanvragen op volgorde van binnenkomst.

Hoeveel subsidie is er?

In 2016 is er €70 miljoen subsidie beschikbaar - en tot en met 31 oktober is er circa €30 miljoen geclaimd. De hoogte van het subsidiebedrag per apparaat hangt af van het soort zonneboiler, warmtepomp, biomassaketel of pelletkachel en de energieprestatie. De exacte bedragen staan in de apparatenlijsten.

Meer informatie: http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie?ns_source=google&ns_mchannel=cpc&ns_campaign=%7Bcampaign%7D&ns_linkname=%7Badgroup%7D&gclid=CO7C1LmYv9ACFUNmGwod3YAIcg