De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Pelletkachels

Een pelletkachel is een kachel die gestookt wordt met korrels van geperste houtsnippers: houtpellets. Een pelletkachel zorgt niet alleen voor sfeer, maar is ook milieuvriendelijk en bespaart op de maandlasten. Bovendien kun je bij de aanschaf subsidie krijgen. Lees hier hoe je warm, duurzaam en kostenbesparend de winter kunt ingaan.

Een pelletkachel is een kachel die gestookt wordt met korrels van geperste houtsnippers: houtpellets. Verwar pellets trouwens niet met houtpallets, die voor transport worden gebruikt.

MILIEUVRIENDELIJK VERWARMEN

Wat is er gezelliger dan op koude dagen genieten van een knapperend haardvuur? Een pelletkachel biedt een combinatie van de sfeer van een haard en het comfort van een CV-installatie.

Milieuvriendelijk

Een pelletkachel brandt op kleine korrels van houtafval, oftewel pellets. Een CO2-neutrale brandstof, want er gaan geen grondstoffen verloren. De pellets verbranden optimaal, waardoor het een schonere verbrandingsvorm is dan traditioneel hout.

Besparing

Een Qlima pelletkachel zorgt niet alleen voor sfeer, maar bespaart ook op de maandlasten. De aanschafwaarde van pellets is laag en ze zijn overal verkrijgbaar. De gewenste temperatuur is eenvoudig in te stellen en wordt nauwkeurig gehandhaafd. Met een rendement tot wel 95,4% gaat geen kostbare energie verloren.

Comfortabel

Het grote ingebouwde pelletreservoir garandeert een lange brandduur. Via de ingebouwde thermostaat kan eenvoudig de temperatuur per dag of week ingesteld worden.

Bron http://qlima.nl/assortiment/verwarmen/pelletkachels/?gclid=CNuRyouav9ACFQ26GwodslkCoA 


Subsidie voor pelletkachels (ISDE)

Voor welke pelletkachels geldt deze subsidie? Lees hier meer over wanneer een pelletkachel in aanmerking komt voor de Investeringssubsidie duurzame energie 

http://www.rvo.nl/subsidies-regelingen/investeringssubsidie-duurzame-energie/voor-welke-apparaten/pelletkachels