Friday Free: tienerkamer

Je knippert een paar keer met je ogen en ineens staat er een puber voor je neus. Tijd om die kinderachtige kamer om te toveren naar een puberproof tienerkamer mét fijn bed, relaxplek en werkzone. Want ook dat moet gebeuren. Hoe pak je dat aan? In deze Friday Free laten we zien hoe je in 5 stappen van kinderkamer naar tienerkamer gaat.

vtwonen 10-2017 | tienerkamer met rode muur, ingericht met blauwe kasten en sportspullen 

1. Terug naar de basis
De eerste stap in het proces van kinderkamer naar tienerkamer: verwijder alle kinderachtige prullaria uit de kamer en van de muren. En niet vergeten: check bij de puber nog even of het écht weg mag. Wat blijft er over? Is de basis prima zo? Of is een lik verf echt nodig om de kamer een stoerdere uitstraling te geven?
Bedenk dat felle kleuren niet per se kinderachtig zijn. Uiteindelijk zal de aankleding het verschil maken. Bekijk ook deur- en handgrepen, door deze te vervangen voor een greep in een industriële look geef je de kamer direct een meer volwassen look.

2. Slaapzone
Dag kinderbed: hallo grote mensen bed. Bedden zijn vaak niet goedkoop, maar bekijk wat voor ruimte er is en of een tweepersoonsbed ook zou kunnen. Handige Harry? Dan kun je er altijd zelf een maken met een stel pallets: geeft ook nog een extra stoere uitstraling.

3. Werkzone
Van treinbaan naar toetsenbord: de speelhoek verandert in een werkplek. Dat huiswerk maken moet er natuurlijk wel van komen en dat kan beter in alle rust. Een goed bureau en fijne bureaustoel zijn dus belangrijk.

4. Relaxzone
Een plek om je terug te kunnen trekken is voor tieners onmisbaar. Of dat nou alleen is of met vrienden: een fijne stoel of bank in een relaxzone is essentieel voor een tienerkamer.

5. Finishing touch
De laatste stap in het proces van kinderkamer naar tienerkamer. Accessoires maken een kamer persoonlijk en sfeervol. Al zul je knuffels in sommige gevallen misschien nog iets langer kunnen laten liggen… Laat je tiener de kamer zelf accessoires uitzoeken en vergeet ook de opbergers en organizers niet. Opruimen is meestal niet de favoriete hobby van pubers, dus je kunt het maar beter zo makkelijk mogelijk maken. 

 

Bron: https://www.vtwonen.nl/inspiratie/in-5-stappen-van-kinderkamer-naar-tienerkamer/https://www.vtwonen.nl/inspiratie/in-5-stappen-van-kinderkamer-naar-tienerkamer/