De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Gietvloer soorten

Twee weken geldeden schreven we al over de PU gietvloer. Maar welke soorten gietvloeren zijn er nog meer? Alle gietvloeren worden naadloos aangebracht en zijn zeer onderhoudsvriendelijk. Toch zijn er nog enkele verschillen tussen de verschillende soorten vloeren. Zo is een epoxy gietvloer een echte arbeidsvloer en is een beton gietvloer meer geschikt voor in huis. En een UV gietvloer is een zeer kleurvaste vloer. Lees snel meer over de verschillen.

UV gietvloer
Een UV gietvloer is een kleurvaste en onderhoudsvriendelijke gietvloer. Zonlicht heeft geen invloed op de kleur van de gietvloer en daarom treedt er geen verkleuring op. De uv-bestendigheid geldt niet alleen voor de laklaag, maar voor de gehele UV gietvloer. Hiermee behoudt uw vloer altijd dezelfde mooie uitstraling. Goedkopere vloeren hebben vaak een uv-bestendige laklaag, terwijl de gietvloer zelf wel vatbaar is voor kleurverandering.

Epoxy gietvloer
Een epoxy gietvloer is een zeer sterke en slijtvaste kunststofvloer. Een epoxy gietvloer is vloeistofdicht én bestand tegen chemicaliën, waardoor de gietvloeren vroeger voornamelijk werden toegepast in industriële ruimten. Door het onderhoudsvriendelijke karakter van de vloer kiezen ook steeds meer particulieren voor een epoxy vloerafwerking. De naadloze vloer is vloeistofdicht en onderhoudsarm; doordat er geen voegen aanwezig zijn, krijgen stof en vuil geen kans om zich op te hopen.Wat is een beton gietvloer?


Beton gietvloer
Een beton gietvloer is een naadloze, cementgebonden gietvloer met een robuust uiterlijk. De natuurlijke, rauwe look maakt een betonnen gietvloer een unieke vloerafwerking die een aanwinst is in elk woonhuis of bedrijfspand. Door de cementgebonden afwerking is een beton gietvloer bestand tegen krassen en slijtage. Door de unieke uitstraling en sterke eigenschappen kan de vloer worden toegepast in elke situatie, zoals in een woonhuis, bedrijfspand, werkplaats, showroom of winkel.

 Bron: https://www.gietvloer.net/wat-is-een-beton-gietvloer