De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: 10 leuke ideeën voor een vakantiesfeer in eigen huis

Ga jij nog op vakantie deze zomer? Veel mensen vieren deze zomer vakantie in eigen land. Maar met een aantal aanpassingen in je interieur creëer je een tropische look en waan jij je in eigen huis en tuin in vakantiesferen. Met deze 10 interieurtips haal jij het reisgevoel in huis! Enjoy!

Ben jij ook altijd zo dol op het interieur in het buitenland en zou je jouw huis ook graag een tropische look willen geven? Denk dan eens aan de volgende tips, waarbij je je voortaan in de vakantiesferen waant. Met deze 10 interieurtips haal jij het reisgevoel in huis en doe je leuke wooninspiratie voor reizigers op!

wooninspiratie voor reizigers

1. Wooninspiratie voor reizigers die van tropische bestemmingen houden: planten!

Op zoek naar wooninspiratie voor reizigers? Koop een hoop planten! Zet genoeg planten in huis neer om het reisgevoel in huis te halen. Ben jij dol op exotische bestemmingen? Koop dan wat mooie planten en tover een hoek helemaal om tot een tropisch oord. Zelf ben ik fan van bananenplanten, hangplanten en bamboe, welke mij beide erg doen denken aan de jungle. Kijk bijvoorbeeld op de website van Intratuin om inspiratie op te doen voor mooie kamerplanten.

2. Kies voor een kleurrijke bank

Een kleurrijke bank stimuleert het reisgevoel. Planten in combinatie met een mooie bank maken het interieur echt af én zorgen samen voor dat fijne reisgevoel in huis. In het buitenland vind je vaak kleurrijk interieur, waarbij vooral de meubels erg fleurig zijn. Kies daarom voor een kleurrijke bank, zet hier mooie planten bij en je waant je in landen als Mexico of Guatemala. Of ga juist voor een strakke bank, zoals je vaak op modern Bali ziet.

3. Verf een muur in een leuk kleurtje

Verf een muur in een leuk kleurtje voor meer vakantiegevoel. Nederland is een behoorlijk grauw land en we houden liever alles in neutrale kleuren. Heel anders dan het buitenland, waar oude huizen vaak een mooi likje verf hebben gekregen en de muren altijd fleurig zijn. Nu is het niet mogelijk om de buitenkant van het huis te verven, dus vrolijk de muren binnen lekker op. Kanariegeel, oceaanblauw of misschien wel donkergroen? Alles is mogelijk en het huis krijgt meteen een andere sfeer!

4. Wooninspiratie voor vakantiegangers die van Marokko houden: koop een mooi kleed

 

Marokkaanse kleden zijn ideaal om jouw huis te pimpen.
Marokkaanse kleden zijn ideaal om jouw huis te pimpen. Kies voor een mooi kleurrijk kleed om het reisgevoel naar je interieur te halen. Perzische en Marokkaanse kleden doen je denken aan het buitenland. Leg een mooi kleed neer en je huis ziet er compleet anders uit.

5. Wooninspiratie voor surfers: zet een surfboard tegen de muur aan

Een interieurtip voor reizigers: hang een surfboard aan de muur.

 Gek op surfen? Zet dan een surfboard in huis neer en je bent altijd dichtbij zee! Sowieso geeft het je huis een leuke twist én het is een echte eyecatcher.


6. Wooninspiratie voor reizigers die van Bohemian houden: kies voor bamboe

Kies voor bamboe meubelen om het vakantiegevoel in huis te halen. Bohemian vibes doen altijd denken aan exotische bestemmingen, zoals Thailand of Bali. Ga voor meubelen van bamboe of rotan, en jouw interieur krijgt een bohemian stijl!

7. Hang de muren vol met tropische foto’s

Wooninspiratie voor reizigers: hang wat mooie reisfoto's aan de muur. Palmbomen, cocktails of brekende golven: dit zijn de ideale vakantiekiekjes. Kies wat mooie foto’s uit en lijst deze in aan de muur. Wedden dat jij dat reisgevoel krijgt, iedere keer als je hiernaar kijkt?


8. Creëer een buitendouche

Een buitendouche is voor velen #goals. Heb jij een tuin? Kijk dan of het mogelijk is hier een buitendouche in te plaatsen - als je en (opzet)zwembad in je tuin plaats is het vakantiegevoel helemaal compleet. Heerlijk om in de zomer in je eigen tuin te kunnen zwemmen en douchen!

9. Maak je tuin ook lekker tropisch

Maak van je tuin een tropisch paradijs.


Maak van je tuin een tropisch paradijs. Over de tuin gesproken: hier kan je natuurlijk al helemaal losgaan met tropische meubels. Heb je groene vingers? Maak je tuin dan lekker groen, met mooie planten, bomen en bloemen. Koop een kleurrijke parasol, zoals je die veel in Spanje of Italië ziet, en zet wat meubelen van bamboe neer. Vergeet natuurlijk niet kleurrijke lampjes op te hangen voor extra sfeer in de avonden.

10. Wooninspiratie voor alle soorten reizigers: hang een grote wereldkaart boven je bed

Op zoek naar woonideeën voor reizigers? Hang een wereldkaart boven je bed! Een wereldkaart is misschien wel het ideale item om het reisgevoel in huis te halen. Hang dit boven je bed, bij voorkeur een grote houten, en droom iedere ochtend en avond weg bij alle mooie plekjes in de wereld.