De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Inbraakchecker

Zonnige vakantiekiekjes, toeristische plaatjes of prachtige vergezichten. Wie binnenkort op vakantie gaat – of dat wellicht al is – deelt ze natuurlijk graag met vrienden en familie. Maar wees voorzichtig met wat je deelt op social media, want ook inbrekers gluren mee. We geven je graag een aantal tips om inbraak te voorkomen en toch veilig je vakantiefoto’s te kunnen delen op social media.

Inbraakchecker
Hoe veilig is jouw woning? Start de quiz en check jouw kennis over inbraken: https://www.inbraakchecker.nl 

Inbraak voorkomen

Er zijn manieren om berichten te delen op sociale media, zonder pottenkijkers. Tips om toch veilig je vakantiefoto’s te kunnen delen op social media: op Instagram kun je een lijstje met 'beste vrienden' aanmaken. Voordat je beelden van je vakantie op Instagram Stories gooit, kun je kiezen of je deze voor iedereen beschikbaar wil maken óf alleen voor je beste vrienden.

Denk verder aan algemene inbraakpreventiemaatregelen: 

  • Sein de buren in, dat je op vakantie bent. Dan kunnen zij een oogje voor je in het zeil houden tijdens je afwezigheid. 
  • Laat een bewoonde indruk achter als je weggaat. 
  • Als je iemand langs laat komen om de planten water te geven, laat diegene dan ook de post opbergen.
  • Maak gebruik van slimme lampen of lampen met een tijdschakelaar.
  • En sluit alles goed af, voordat je van huis weggaat.

Cijfers over het aantal inbraken dat plaatsvindt door een bericht op sociale media heeft de politie niet. Maar dat inbrekers op die manier te werk gaan is zeker. Het gaat voornamelijk om professionele bendes voor wie we het steeds makkelijker maken. Als je naam in je account staat, ben je tegenwoordig makkelijk te achterhalen; via Google is je adres snel te pakken. 

Is jouw huis al beveiligd tegen inbraken? Vraag een PKVW-beveiligingsadviseurs om persoonlijk advies. Vind een erkend bedrijf via https://www.politiekeurmerk.nl

Bron: https://www.politiekeurmerk.nl/2022/07/12/vakantieplannen-deel-ze-niet-op-social-media/