De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

FridayFree: voor mannen en stoere vrouwen!

Land Rover heeft de afgelopen tijd duidelijk niet stilgezeten. Waar wij gisteren nog het nieuws te horen kregen dat zij met de Sentinel komen, een kogelwerende Range Rover, is er nu ander tof nieuws. Land Rover heeft namelijk een systeem ontworpen waarmee jij gewoon alles kunt zien in je achteruitkijkspiegel. Ook als je bijvoorbeeld een paardentrailer achter de auto aan het meeslepen bent.

Altijd achter je kijken
Land Rover heeft een werkend prototype ontworpen welke de trailer achter de auto doet ‘verdwijnen’. Je ziet in real time in je achteruitkijkspiegel precies wat je zou zien als je geen trailer achter je aan had hobbelen. Dit doet-ie door beelden van camera’s die zich op je achteruitkijk- en zijspiegels bevinden te combineren met een camera die zich op de achterkant van de trailer bevindt. Hiermee kan de bestuurder goed zien wie die achter zich heeft rijden en of het veilig is om van weghelft te wisselen. En natuurlijk is dit ook een zeer handige hulpmiddel voor het achteruit inparkeren. Een slim systeem om de rit met een trailer achter de auto een stukje veiliger en soepeler te laten verlopen!

 

 

Zelfde idee, andere uitvoering
Zelfde idee, andere uitvoering waarbij auto’s die achter vrachtwagens rijden toch kunnen zien wat er voor de vrachtwagens gebeurt.
Handig tijdens inhaalmanoeuvres!