De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Paassfeer in je woonkamer!

Wil jij je dit jaar eens flink uitleven met Pasen? Niet qua eten (al doe je dat misschien ook wel) maar met eigentijdse woondecoratie? Pasen is bij uitstek een gelegenheid om de lente en vrolijke kleuren in huis te halen. Wat zijn de trends voor Pasen 2017? In dit artikel geven wij je een aantal DIY tips voor een vrolijk Pasen in je woonkamer.

Breng de paassfeer 2017 in je woonkamer!

Pasen 2017 in een glazen stulp
Eén van de trends Pasen 2017 is paasdecoratie in een glazen stulp. Dit is een absolute eyecatcher van de laatste tijd, je zag ze al veel in combinatie met cactussen. De glazen stulp leent zich bij uitstek om een sfeerbeeld te vangen. Maak er een ‘een eigen wereldje’ van: wat speelt er zich af onder jouw glazen stulp? Leg bijvoorbeeld paaseitjes in een klein vogelnestje en voeg wat takjes en vogeltjes van glas of steen toe. Ook leuk: zet er een potje of theekopje onder met een bloembol erin. Of maak er een dierlijk tafereel van: het kan allemaal!

Versierde eieren, maar dan net even anders
Of je nou wel of geen kinderen hebt; het is ontzettend leuk om paaseieren te versieren. Vaak worden de eieren geverfd, maar wil je wel eens wat anders dan ken je wellicht de servettentechniek nog wel. Kies een servet met een mooi patroon of mooie afbeelding en knip dit uit. Gebruik vervolgens speciale lijm, bijvoorbeeld een multi coat, om het ei mee in te smeren. Trek de dunne laagjes servet van elkaar af en gebruik alleen het bovenste laagje om op het ei te plakken. Smeer er nog een laagje lijm over en laat het drogen. Jouw Paaseieren worden hiermee echte kunstwerkjes.

Natuurlijk Pasen
Een andere interieurtrend van 2017 zijn planten, natuur en natuurlijke kleuren zoals verschillende tinten groen. Hangplanten zijn ook helemaal terug van weggeweest. Probeer jouw Paastakken eens te verwerken in een mooi bloemstuk of voeg ze bij een hangplant. Hang er paaseitjes, leuke figuurtjes en andere versieringen in. Op tafel kun je een krans leggen. Span wat garen of touw zodat je het middendeel kunt opvullen met een stukje plastic en potgrond. Plant hierin bloembollen en versier de buitenkant van de krans met overgebleven bollen of snijbloemen. Gebruik de resterende bloemen voor de laatste tip over trends Pasen.

Snijbloemenparade
De vrolijke accessoires mogen weer uit de kast. Laat jouw vertrouwde vaas eens staan en kies voor flesjes, vaasjes, kannen of zelfs vintage emmers of melkbussen. Vul ze met tulpen, narcissen en hyacinten. Snij de stelen eens extra kort, wissel af in lengte of leg de bloemen in een brede kom of vaas. Heb jij de pech dat je allergisch bent voor bloemen? Of overleven ze het gewoon niet zo lang bij jou? Creëer dan een eigen boeket bloemen van bijvoorbeeld cupcakevormpjes of overgebleven servetten. Zo worden de trends Pasen al helemaal DIY! Heb je hierna nog steeds servetten over, dan kun je jouw bloempotten ook nog voorzien van een make-over.

Vrolijk Pasen!
Heb je voldoende inspiratie opgedaan na het lezen van dit artikel over trends Pasen 2017? Ga dan lekker aan de slag en leef je uit. Met deze tips creëer jij in een handomdraai een vrolijk Pasen in je woonkamer.


Bron: http://www.nieuwewonen.nl/breng-de-paassfeer-2017-je-woonkamer/