De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: plantenwand

Meer groen in je huis? Met een levende groene wand van planten krijgt jouw leef- en werkomgeving direct een fraai en groen resultaat met een unieke uitstraling. Een plantenwand draagt ook bij aan luchtzuivering. De planten van een plantenwand filteren namelijk fijnstof uit de lucht en zetten CO2 om in zuurstof. Groen aan de wand zorgt daarnaast ook voor rust: de planten en het systeem hebben een isolerend en geluiddempend effect voor de omgeving.Gezond werk- en leefklimaat

Met een levende groene wand van planten krijgt jouw leef- en werkomgeving direct een fraai en groen resultaat met een unieke uitstraling. De verticale tuin binnen is een ingenieus en duurzaam systeem voor groene verticale begroeiing. Verschillende onderzoeken hebben aangetoond dat planten een positieve invloed hebben op de luchtkwaliteit en op de omgeving.

Groen op kantoor: een goede investering!
Groen op de werkplek brengt sfeer en kleur, inspireert en zeker zo belangrijk: het rendeert. Werken in een groene omgeving heeft een positief effect op de gezondheid en de arbeidsproductiviteit. Wie investeert in groen, investeert in de toekomst.

Op kantoor bevinden zich nogal wat materialen waaruit stoffen vrijkomen die de luchtkwaliteit aantasten, zoals printers, kopieermachines, computerschermen en stoffering. Planten verlagen de concentratie van koolstofdioxide en andere stoffen die in hoge concentraties schadelijk zijn (met name organische stoffen zoals formaldehyde en benzeen). Hierdoor krijgt verontreinigde lucht minder kans en wordt de binnenlucht als frisser ervaren.Daarbij is aangetoond dat natuurlijke elementen zoals planten bijdragen aan het verminderen van zowel psychologische als fysieke klachten. Planten in een werkruimte zorgen ervoor dat mensen meer energie hebben, minder lichamelijke klachten zoals hoofd- en keelpijn hebben en verder zich beter kunnen concentreren.

Een plantenwand met duurzaam irrigatiesysteem
De groene wand is volledig zelfvoorzienend. De beplanting heeft ook een isolerende functie, zowel in de winter als in de zomer verbruik je minder energie en het verbetert de akoestiek in een ruimte. Een plantenwand binnen heeft ook positieve effecten op de gezondheid omdat het helpt om de luchtvochtigheid op peil te houden.

 

Meer informatie: https://degroenewand.nl