De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: 10 allermooiste interieur hotspots

Als er één plek is waar je echt veel inspiratie vindt, dan is het wel in een mooie woonwinkel. Op zoek naar een mooie interieur en design winkel? Wij verzamelden de 10 allermooiste interieur hotspots en woonwinkels voor je. Van Vintage Revival in Utrecht tot Laif en Nuver in Groningen en Casa Gitane in Amsterdam.

Ga je een huis inrichten of ben je uitgekeken op je huidige interieur? In beide gevallen kun je vast wel wat inspiratie en tips gebruiken.  
10x de mooiste interieurwinkels in Nederland1
Mobilia

Mobilia, een van de mooiste interieurwinkels van Nederland, bestaat al sinds 1975. Je vindt de winkel op de Utrechtsestraat, hartje Amsterdam. In het prachtige pand vind je verschillende mooi ingerichte hoekjes, met design uit onder andere Nederland en Denemarken.

Adres: Utrechtsestraat 62-64, Amsterdam2
Laif & Nuver

Laif & Nuver betekent 'lief en mooi' in het Gronings, en dat is precies wat deze winkel is. Bij Laif & Nuver kun je namelijk terecht voor de mooiste woonitems en cadeaus, maar ook voor banken van HKliving. Je vindt de winkel aan de Rodeweeshuisstraat, hartje stad. Na het shoppen genieten van een lekkere kop koffie? Hier moet je zijn.

Adres: Rode Weeshuisstraat 7, Groningen

3
Vintage Revival

Vintage liefhebber? Dan moet je echt eens langsgaan bij Vintage Revival in Utrecht, waar je mooi een betaalbare retro/ vintage meubels, woonaccessoires en enkele design klassiekers vindt. In de winkel staan veel opgeknapte en opnieuw gestoffeerde meubels.

Adres: Meerndijk 20, Utrecht


4
Atelier Sukha

Sukha betekent 'joy of life' in het Sanskriet, en de vreugde zie je terug in het mooi ingerichte lichte pand aan de Haarlemmerstraat in Amsterdam. Het label, Atelier Sukha, maakt enkel gebruik van de puurste, meest natuurlijke materialen zoals wol, linnen, katoen, klei en kasjmier. Leuk feitje: een groot deel van de bijzondere items wordt gemaakt in Nepal.

Adres: Haarlemmerstraat 110, Amsterdam

5
Casa Gitane

Gitane betekent gypsy en de meubels en accessoires bij Casa Gitane zijn geïnspireerd op verre oorden, wereldreizen en een nomadische levensstijl. Je kunst er terecht voor een bijzondere mix van o.a. unieke schatten en eigen ontwerpen.

Adres: Gerard Doustraat 128-A, Amsterdam


6
Weber & van Rijn

Julie Weber en Fabian van Rijn vormen het duo achter Weber & Van Rijn, een Instagramhandel in vintage designmeubels @weberxvanrijn. De meubels worden online verkocht, maar het is ook mogelijk om een afspraak te maken in Weber & Van Rijn's showroom in Rotterdam.

Adres: Zwaanshals 410, Rotterdam

7
Noëlle

Een mix tussen design, mainstream en vintage. Dat typeert de stijl van Noëlle, eigenaresse van Noëlle aan de Gerard Doustraat in Amsterdam. Op vrijdag en zaterdag kun je hier binnen lopen, inspiratie op doen en meubels en accessoires shoppen van bekende en minder bekende merken uit landen als Australië, Amerika, Frankrijk en Spanje.

Adres: Gerard Doustraat 134, Amsterdam


8
Studio 3000

Te huur én te koop, de vintage design items van Studio 3000 Amsterdam. Op Instagram vind je de nieuwe collectie. Goed om te weten: de winkel is alleen open op afspraak.

Adres: Mr Treublaan 1-3, Amsterdam

9
Neef Louis

Eigenaar Louis Vlaarkamp begon in 1999 in een garage, daarna in een loods en nu is Neef Louis Design gevestigd in een hangar in Amsterdam-Noord. De winkel is een verzameling van unieke, gebruikte vintage vondsten.

Adres: Papaverweg 46, Amsterdam


10
Van Dijk en Ko

Van een kraam op de Noordermarkt tot een megagrote loods van maar liefst 2500 vierkante meter in Amsterdam-Noord. Van Dijk en Ko is uitgegroeid tot een groot walhalla vol brocante, antiek, vintage en unieke vondsten. Tussen de kasten, banken, tafels en stoelen kun je uren rondstruinen.

Adres: Papaverweg 46, Amsterdam

 

Bron en meer info: https://www.jan-magazine.nl/hotspots/g36809676/mooiste-interieurwinkels-nederland/