De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Kerstboom

Hoe en waar plaats jij jouw kerstboom? Een kerst zonder kerstboom: voor veel mensen is het ondenkbaar. Wil je die kerstboom toch eens op een andere manier plaatsen dan traditioneel in een rieten mand? Laat je dan inspireren door deze voorbeelden.

monique-oostzaan 

In een antieke vaas
Een antieke Anduzevaas staat mooi op je terras, maar in de winter kan zo’n vaas ook binnen dienst doen. Bijvoorbeeld om je kerstboom extra allure te geven. Ook nieuwe, verouderde exemplaren kunnen hiervoor dienen.

In een zinken vuilnisemmer
Wie had ooit gedacht dat je een vuilnisemmer als decoratief element zou kunnen gebruiken? Als je een fraai, zinken exemplaar hebt zoals dat op de foto, is het een mooi kader voor je kerstboom. Hier is de zinken emmer gecombineerd met een oude legerkist, waardoor het geheel nóg stoerder oogt.

Als duo op een bijzettafel
Een leuke manier om een kerstboom van bescheiden formaat het nodige cachet te geven, is deze een plekje geven op een bijzettafel. Heb je een langwerpige bijzettafel, of een bank die je als bijzettafel gebruikt? Dan staat één boompje er misschien wat verloren op. Dat los je echter eenvoudig op door er  twee naast elkaar te plaatsen.

Op een zuil
Een kleine kerstboom kan wel degelijk groots ogen. Door deze op een hoge zuil te plaatsen bijvoorbeeld, waar je normaal gezien je plantenbak zou neerpoten. Ondanks zijn compacte formaat trekt de boom op die manier toch alle aandacht naar zich toe en zorgt hij voor veel kerstsfeer in huis.

In een roestige ton
Een kerstboom buiten, dat vraagt om natuurlijke materialen met een doorleefde uitstraling. Een roestige, metalen ton is daar ideaal voor. De roestbruine kleur sluit ook mooi aan bij wat de natuur deze tijd van het jaar te bieden heeft.

In een papieren zak
Een kat in een zak kopen, is iets wat je nooit mag doen. Een kerstboom in een zak plaatsen daarentegen kan wél. Verschillende fabrikanten hebben in hun gamma grote papieren zakken die stevig genoeg zijn om het gewicht van een kerstboom de hele kerstperiode lang te dragen.

 

Bron: https://www.vtwonen.nl/wonenlandelijkestijl/inspiratie-wls/hoe-en-waar-plaats-jij-jouw-kerstboom/