De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Kersttafel

Met Kerst maken we toch altijd net even wat meer werk van onze eettafels. Het is de centrale plek waar we samen zijn, gesprekken voeren en lekker eten en genieten. Met groendecoraties en kaarsen maak je het plaatje voor de kerstdagen compleet. Een prettige sfeer aan tafel zorgt ervoor dat je gasten zich op hun gemak voelen. Heb je nog geen inspiratie hoe jij je tafel in kerstsferen brengt? Wij hebben 5 tips voor een mooi gedekte kersttafel!

Kersttafel, dekken, natuurlijk, tafelklem, kerstballen, kerstboom, kerstdecoratie 

Natuur op tafel
Bij een gedekte tafel mogen servetten niet ontbreken. Versier je servet met bijvoorbeeld een koord, lint of iets uit de natuur. Maar dit kan ook met de menukaartjes. Plak twee houtjes uit het bos tegen elkaar, met daartussen het naamkaartje. Stijl hem af met een stukje kerstgroen, simpel en uniek!

Centraal punt
Focus op het midden van de tafel; door kerstgroen in het midden van de tafel te leggen krijg je veel meer rust dan overal een beetje. Gebruik hiervoor mooie accessoires van verschillende hoogtes, maar houd de kleuren in dezelfde tinten. De borden schep je gewoon op in de keuken, dan hoeven de pannen er ook niet meer tussen.

Thema
Kies één specifiek thema, en blijf bij dat thema. Zo zorg je voor eenheid en wordt het niet te druk aan tafel. Ga voor natuurlijke materialen gecombineerd met kerstgroen. Of kies een kleur die goed bij je servies past.

Ga de hoogte in!
Door een tafelklem aan je tafel te bevestigen kun je mooie verlichting en decoratie ophangen. Heb je twee lampen boven je eettafel? Plaats tussen de twee lichtdraden  een latje of een mooie tak waaraan je niet te zware decoratie hangt.

Tafel dekken
Wat misschien voor velen een lastige opgave is, is toch wel de tafel dekken. Wat moet ik waar neerleggen en welk glas hoort bij welke drank? Eigenlijk is het heel eenvoudig. Volgens de etiquette werken we tijdens de maaltijd van buiten naar binnen (naar het bord toe).A = Servet
B = Bord t.b.v. het hoofdgerecht
C = Soepkom
D = Brood en boter bordje met mes
E = Waterglas
F = Glas voor witte wijn
G = Glas voor rode wijn
H = Vis-vork
I = Vork t.b.v. het hoofdgerecht
J = Vork t.b.v. salade
K = Mes t.b.v. het hoofdgerecht
L = Vis-mes
M = Soeplepel
N = Desert-lepel en cake-vork

 Bron : https://inspiratie.intratuin.nl/ideeen-voor-de-kersttafel/