De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: 6 tips voor het kopen van een vloerkleed

Online een vloerkleed kopen kan best een lastige opgave zijn. Op je beeldscherm is dat ene kleed misschien een pronkstuk in precies de goede maat, maar zodra deze bezorgd wordt blijkt het een miskoop te zijn. Om dit te voorkomen zetten wij de tips voor een geslaagde aankoop op een rij.

6 tips voor het kopen van een vloerkleed

Online een vloerkleed kopen kan best een lastige opgave zijn. Op je beeldscherm is dat ene kleed misschien een pronkstuk in precies de goede maat, maar zodra deze bezorgd wordt verdwijnt dat idee als sneeuw voor de zon. Het past niet bij het interieur en is veel te groot! Om dit te voorkomen zetten wij de tips voor een geslaagde aankoop op een rij. 

1. Op ware grootte

Wanneer je online een vloerkleed koopt kan het lastig zijn om de maat van het kleed in te schatten. Leg daarom kranten op de grond in de maat van het vloerkleed dat je op het oog hebt. Zo krijg je een goede indruk van de ware grootte en voorkom je dat het kleed te groot of te klein is.

2. Antislip

Wanneer je een vloerkleed koopt is het handig om te kijken of er antislip onder het kleed zit. Zo niet, koop dan een extra antislip ondertapijt. Een vloerkleed dat alle kanten op schuift is natuurlijk niet handig en staat minder mooi.

3. Rond of vierkant

Wil je een vloerkleed voor een vrij vierkante ruimte? Kies dan voor een rond kleed. Deze doorbreekt het rechthoekige van de kamer en staat daarom nóg leuker in de kamer. Wanneer je kamer een andere vorm heeft kan je het beste kiezen voor een vierkant of rechthoekig exemplaar.

4. Met of zonder print

Kijk voordat je een vloerkleed koopt ook altijd naar de muren van de ruimte waar je het wilt neerleggen. Heb je één of meerdere muren met een dessin? Kies dan altijd voor een effen vloerkleed. bij rustige muren zou je juist een kleed met een print kunnen proberen als blikvanger.

5. Kleden over elkaar

Als je een vloerkleed koopt voor een grote ruimte vraagt dat natuurlijk om een statement. Leg meerdere vloerkleden die qua kleur goed bij elkaar passen, maar wel verschillend zijn, over elkaar om alle losse zitelementen zoals twee banken en losse bijzetters te verbinden.

6. In de kinderkamer

Bij vloerkleden in de kinderkamer denk je al snel aan drukke speelkleden. Maar er zijn tegenwoordig ook stijlvolle vloerkleden speciaal voor in de kamer van de allerkleinsten. Dit staat mooi én biedt je kind een plekje om de hele dag te kunnen spelen.


Bron: http://www.vtwonen.nl/inspiratie/vloeren/vloerkleed-kopen-tips-voor-een-geslaagde-aankoop/ vtwonen mei 2013 | Fotografie Jeroen van der Spek | Styling Cleo Scheulderman