De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Interieurtrends 2017

De kopertrend komt ten einde, poederroze is passé...Ons interieur wordt volwassen, maar hoe? Lees hier wat de interieurtrends van 2017 zijn, en hoe ons huis er volgend jaar uit ziet!

Interieurtrends 2017: hoe ziet ons huis er volgend jaar uit?

WAT IS NA DIT JAAR ECHT PASSÉ?

Pastel en poedertinten gaan we steeds minder terugzien. Het is na dit jaar over met de liefelijke touch in het interieur. Poederroze en lavendelblauw waren dé kleuren van 2016, maar gaan langzamerhand plaatsmaken voor wat warmere kleuren. Ook aan de kopertrend komt nu echt een einde. Koper was voor een aantal jaar dé metallic in huis, maar dat tijdperk is nu echt voorbij. Hetzelfde geldt trouwens voor wit marmer, dat ook steeds meer gaat verdwijnen.

HOE GAAT ONS HUIS ER VOLGEND JAAR UITZIEN?

Ons interieur wordt volwassen. Dat betekent dat de zachte en liefelijke kleuren in huis vervangen worden door diepere en warme kleuren, zoals bruin en terracotta. Een warmere sfeer betekent ook meer donkere kleuren, in plaats van het lichte kleurenpalet dat we nu nog veel zien. Bij die warmere trend past ook groen. Groen = booming! Ga dus voor veel planten in huis, maar ook voor een groene touch in materialen. En met een groene muur sla je de spijker helemaal op z’n kop!

Niet alleen de kleuren worden warmer, maar ook de materialen. Messing, brons en gekleurd natuursteen gaan een steeds grotere rol spelen in ons interieur.

KORTOM, HOE ZOU JE DÉ STIJL VAN 2017 OMSCHRIJVEN?

Avant-gardistisch en volwassen. Avant-garde staat voor baanbrekend en vernieuwend, iets wat zeker opgaat voor de stijl van volgend jaar. Je ziet ook dat er binnen de wereld van interieurdesign teruggekeken wordt naar de jaren ’20 van de vorige eeuw, het tijdperk van de avant-garde. Dat vertaalt zich onder andere in grote kleurvlakken en onconventioneel design.


Bron http://roomed.nl/interieurtrends-2017/