De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Kosten schilderwerk

Het regelmatig opnieuw schilderen van je woning is een belangrijke investering in het onderhoud. Het schilderwerk van je huis is gemiddeld een keer per 4 jaar aan vervanging toe. Een grote klus, waarbij het inhuren van een professioneel schildersbedrijf zeker loont. Maar wat voor prijskaartje hangt aan schilderwerken vast? Wij vertellen je vandaag meer over de kosten voor het schilderwerk,

Door goed schilderwerk blijven kozijnen, deuren en ramen langer mooi en zullen deze een veel langere levensduur krijgen. Goed schilderwerk beschermt meerdere delen van een bestaande of nieuwbouw woning tegen vuil, regen en slijtage. Dit geldt zowel voor de buiten- als binnenzijde van het huis.

kosten-huis-schilderen 


Zelf doen of uitbesteden?
Het over laten verven van je huis wordt vaak flink onderschat. Het is een grote klus die natuurlijk niet in een dag klaar is; denk aan bet uitzoeken van de juiste verf, het slepen met stijgers en materialen, en het uitvoeren van het schilderwerk. 


Wat kost een schilder?

Een groot schildersbedrijf is over het algemeen duurder dan een klein schildersbedrijf. Een schildersbedrijf zal ook duurder zijn als het een keurmerk heeft omdat er met vakmensen wordt gewerkt. Een voordeel is wel dat voor schilderwerk het verlaagd BTW- tarief van 6% wordt gerekend. Dit tarief geldt voor het schilderen, voorbereiden van de werkzaamheden, voor behandelen en de te gebruiken materialen.

Als je een groot oppervlakte wilt laten schilderen zoals plafond in de woonkamer of de buitenmuren van het huis dan zal een schilder kiezen voor een prijs per m². Als het om een klein schildersklusje gaat zoals het laten schilderen van de deuren of de kozijnen dan zal de schilder een uurloon in rekening brengen.


Binnenschilderwerk  

(Plafond, Muren, Deuren en kozijnen, Trap)

  • Per m² ( vierkante meter ) € 25 – € 30
  • Per uur € 30 – € 35
  • Spuitwerk per m² € 6 – € 9
  • Sauswerk per m² € 8 – € 12

Buitenschilderwerk 

(Dakkapel, Buitenmuren, Buitendeuren, Kozijnen aan de buitenzijde, Factoren huis schilderen) 

  • Per m² ( per vierkante meter ) € 30 – € 45
  • Per uur € 30 – € 40


Buitenschilderwerk wordt in tegenstelling tot binnenschilderwerk niet vaak per uur of per m2 geoffreerd. In de meest gevallen wordt de gehele klus aangenomen met een taalprijs.


Denk bij kosten voor het schilderwerk ook aan het volgende:

  • De voorbereiding: Wanneer het huidige schilderwerk in een slechte staat verkeerd zal het eerst gerepareerd moeten worden. Om kosten te besparen kun je de voorbereidende werkzaamheden ook zelf uitvoeren. Hierbij kun je denken aan schuren en ontvetten.
  • De grootte van de opdracht: Hoe meer werkzaamheden je uitbesteedt, hoe groter de korting en hoe lager de gemiddelde uur/m2 prijs.
  • De woonplaats: De reis- en/of parkeerkosten worden vaak ook in de offerte aangegeven. 
  • Bereikbaarheid: voor moeilijk bereikbare plaatsen zoals de nok, bovenverdieping en bijvoorbeeld dakkapel moet er vaak een steiger worden geplaatst. De extra kosten voor de huur van de steiger worden natuurlijk in de offerte verwerkt.

TIP:

Bespaar met een winterschilder
Door gebruik te maken van een winterschilder bespaar je maar liefst tot wel 30% van de totale kosten. Omdat een huisschilder het in de winterperiode minder druk heeft, wordt het project zo snel mogelijk geklaard en door de lage kosten is iedereen een blij mens. Een winterschilder kan zowel de binnenkant als de buitenkant van je huis schilderen.

Bron: https://www.schilder-gigant.nl/wat-kost-een-huis-schilderen/   en  https://www.homedeal.nl/schilderwerk/huis-schilderen-kosten/