De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Akoestisch meubilair

Akoestisch meubilair, hoe mooi kan het zijn? Het antwoord is simpel: het is prachtig! Je haalt niet alleen een praktisch meubel in huis die zo is vormgegeven dat ze bijdraagt aan een perfecte akoestiek, maar voegt ook design toe aan het interieur van de ruimte. Merken als BuzziSpace en Vitra weten perfect hoe ze mooie en handige meubelen voor je maken. Wij hebben een aantal van de allermooiste exemplaren voor je geselecteerd. Laat je inspireren hoe multifunctioneel akoestisch meubilair is.

  Akoestisch meubilair  

Akoestisch meubilair
Multifunctionele design meubels zij het. Meubels die fijn zijn om in te zitten, die een geweldige design uitstraling hebben en die ook nog zo zijn vormgegeven dat ze bijdragen aan een perfecte akoestiek. De collectie van Designlinq cobineert functionaliteit met écht design.

Meubilair voor een fantastische akoestiek
Amfitheaters van de Grieken en Romeinen. Ze staan er bekend om; een prachtige akoestiek. De collectie akoestisch meubilair van Deignlinq helpt je om de akoestiek in de ruimte te optimaliseren. Zodat je er met meer plezier vergadert en werkt. Zo wordt het geluid dat je hoort op het moment dat je aan de slag gaat wel erg fijn door de ruimte getransporteerd.

Wij hebben een aantal van de allermooiste exemplaren voor je geselecteerd:

BuzziSpace akoestische hocker BuzziCube 3D T door BuzziSpace Studio

BuzziSpace akoestische hocker BuzziCube 3D T door BuzziSpace Studio

 

BuzziSpace akoestische fauteuil BuzziMe door Axel Enthoven

BuzziSpace akoestische fauteuil BuzziMe door Axel Enthoven

 

 BuzziSpace akoestische zitplek BuzziHive door Alain Gilles

 
Deze akoestische zitplek is ontworpen door de Belgische Alain Gilles voor BuzziSpace.   

De BuzziHive is geïnspireerd op een treincoupé die privacy biedt. Deze akoestische cocon is open en uitnodigend, maar biedt tegelijkertijd ook het stukje privacy die je nodig hebt tijdens een vergadering of een telefoongesprek. De BuzziHive kan je eigen maken door aparte aspecten toe te voegen. Zo kan je kiezen voor LED verlichting aan de achterkant van de banken of een kussen met een 3D patroon waar je armen op kan laten rusten.   

Deze akoestische zitplek is bekleed met akoestisch schuim die geluidsgolven absorbeert. Daarnaast zorgen de zachte randen en ronde vormen ervoor dat het geluid verspreid wordt terwijl de niet parallelle wanden geluidsvoortplanting in de cocon voorkomen.   

De BuzziHive biedt plek voor twee á drie personen en heeft aan de binnenkant een kleine tafel die je gemakkelijk in en uit kan klappen. Deze akoestische zitplek heeft een vlakke achterkant zodat je gemakkelijk BuzziHive rijen tegen de muur kan plaatsen, een muur kan creëren voor een scheiding 

BuzziSpace akoestische hoekkast BuzziBassTrap Quatro door BuzziSpace Studio

Deze akoestische hoekkast, genaamde BuzziBass Trap, is een ontwerp van BuzziSpace Studio gemaakt voor het Belgische merk BuzziSpace.   

De BuzziBass Trap is een hoekkast die de akoestiek in de ruimte verbeterd. Deze akoestische kast heeft genoeg opbergruimte waar je al je objecten zoals boeken, fotos’ en mappen in kwijt kan. De ruimte achter deze opbergplek is gevuld met absorptiemateriaal waardoor lage frequentie geluiden worden opgevangen. Plaats deze design kast in een hoek voor optimale absorptie en bespaar ruimte.   

De BuzziBassTrap familie is verkrijgbaar in vier uitvoeringen. Deze BussiBass Trap Quatro is de grootste uit de akoestische kasten familie. Naast de Quatro met vier opbergvakken is de BuzziBass Trap ook leverbaar met één, twee en drie opbergvakken.

Uitvoering BuzziBass Trap Quatro 
Deze akoestische hoekkast is gemaakt van multiplex en het textiel BuzziFabric. Dit textiel is voor 

 

Bron: https://designlinq.nl/nl/akoestiek/akoestische-meubels/