De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Droogbloemen

Bloemen kleuren je interieur! Houd je van bloemen, maar wil je niet elke week een nieuw boeket kopen? Dan zijn droogbloemen een heel mooi alternatief. Droogbloemen zijn dé woontrend voor 2020! Wij snappen wel waarom. Droogbloemen zijn in feite gewoon verse bloemen, alleen worden ze op een andere manier verwerkt na de oogst. Ze gaan heel lang mee en zijn erg duurzaam. En ze zijn uiteraard prachtig!

Barcelona

 

Droogbloemen zijn dé woontrend voor 2020! Wij snappen wel waarom…

Dit is waarom droogbloemen ideaal zijn...

  • Voordeliger dan verse bloemen
  • Droogbloemen gaan het hele jaar mee
  • Geen onderhoud
  • Ze zijn erg duurzaam doordat ze lang mee gaan

 

Wat zijn droogbloemen?

Iedereen heeft wel eens een verse bosje bloemen thuis staan, daar kijkt niemand van op. Inmiddels zien wij ook overal droogbloemen opduiken en daar worden wij heel blij van. Droogbloemen zijn in feite gewoon verse bloemen, alleen worden ze op een andere manier verwerkt na de oogst. Waar verse bloemen vanaf het land doorgaan naar de groothandel om vervolgens in de bloemenwinkel verkocht te worden, worden droogbloemen eerst ‘gedroogd’. De verse bloemen worden in grote aantallen op de kop opgehangen, zodat ze indrogen. Het eindresultaat: droogbloemen. Het grote voordeel hiervan? Ze blijven veel langer goed dan verse bloemen en zijn hierdoor ook een stuk duurzamer. Overigens kunnen niet alle bloemen hiertegen, er zijn een stuk of 30 bloemen die gedroogd kunnen worden.

Porto

Hoelang blijven droogbloemen goed?

Zoals hierboven als beschreven is het grote voordeel van droogbloemen dat ze heel erg lang mee gaan. We hebben het dan over enkele maanden tot jaren dat de droogbloemen goed kunnen blijven. Veel mensen zijn na enige tijd uitgekeken op hun droogboeket, maar de droogbloemen zijn dan nog steeds goed. Het voordeel is dat je ze dan gewoon opnieuw kunt schikken, wellicht met wat andere droogbloemen erbij. Zo kun je de droogbloemen ook nog hergebruiken!

 

Bij Altijd Speciaal droogbloemen vindt je het mooiste aanbod van droogbloemen. Prachtige boeketten, droogbloemen en vazen.  Zie  https://altijdspeciaal-droogbloemen.nl/