De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Hypotheekrente weer omlaag

Een hypotheek voor huizenkopers lijkt om de paar weken voordeliger te worden. SNS Bank verlaagde maandag zijn belangrijkste rentetarieven voor de tweede keer deze maand, met percentages variërend van 0,1 tot 0,55 procent.

Het tarief van de populaire hypotheek met een rentevaste periode van tien jaar bij SNS met een Nationale Hypotheek Garantie (NHG) bedraagt nu 2,85 procent. Begin deze maand verlaagde Woonfonds Hypotheken (dochter van Achmea) ook al zijn belangrijkste tarieven opnieuw. De tienjaarsrente op basis van NHG bij Woonfonds komt nu uit op 2,94 procent.
Hypotheekaanbieders beconcurreren elkaar al geruime tijd met neerwaartse bijstellingen van de toch al historisch lage hypotheekrente. De tarieven kunnen omlaag omdat banken steeds goedkoper geld kunnen lenen op de internationale kapitaalmarkt.

Volgens hypothekenvergelijker Independer biedt De Hypotheker momenteel de laagste tienjaarsrente voor een NHG-hypotheek (2,75 procent), gevolgd door Argenta en de Hypotheekshop (beide 2,8 procent).

Bron: NVM