De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Piet Boon

De afgelopen weken keken we naar interieur advies; wat zijn de opties, en wat zijn de kosten? Vandaag belichten we een van Nederlands' meest bekende interieur architecten; Piet Boon. Lees hier snel meer over deze interior designer, en de fantastische ontwerpen die hij maakt met Studio Piet Boon. Kijk binnen bij een van zijn projecten in onze regio: een prachtig Landhuis in Enschede.

Wie is Piet Boon?
Designer en interior designer Piet Boon is in 1958 geboren in Koog aan de Zaan. Boon startte zijn carrière als aannemer, inmiddels is hij een van de bekendste designers van Nederland en ver daarbuiten. In 1983 richtte de designer Piet Boon Studio op in Oostzaan, waarvan uit hij luxe totaalconcepten ontwerpt. Niet alleen het interieur komt hierbij aan bod. Ook ontwerpt Boon exterieurs en producten voor residentiële en zakelijke klanten en commerciële partners in de hele wereld.

Interieurs van interior designer Piet Boon 

Studio Piet Boon 

Studio Piet Boon biedt totaal concepten voor interieur en exterieur. De full-service designstudio focust op het afleveren van perfecte harmonie. We begeleiden u van de eerste design visie van alle aspecten van de ruimte tot de schetsen, vast meubilair, verlichting, styling, los meubilair, stoffering en bouwbegeleiding. Het design van interieur en exterieur combineert functionaliteit, esthetiek en individualiteit tot de onmiskenbare signatuur van Studio Piet Boon.
Voor meer info over en projecten van Studio Piet Boon, ga naar https://pietboon.com/nl/over-studio-piet-boon    

Project: Landhuis in Enschede 

Dit landhuis aan de Wissinksdijk in Enschede is in 2006 gebouwd onder architectuur van de bekende Belgische exclusieve villabouwer Vlassak-Verhulst. Piet Boon is betrokken geweest bij de afwerking van het huis. Op verschillende vlakken is zijn vakwerk duidelijk te zien. Zo is de keuken naar ontwerp van de designer, waarvan het keukenblok handgemaakt is. De badkamer is voorzien van hoogwaardige materialen en kranen uit de Piet Boon collectie. Ook hier is, net als in de rest van het huis gebruik gemaakt van natuursteen.Dit landhuis aan de Wissinksdijk in Enschede is in 2006 gebouwd onder architectuur van de bekende Belgische exclusieve villabouwer Vlassak-Verhulst. Piet Boon is betrokken geweest bij de afwerking van het huis. Op verschillende vlakken is zijn vakwerk duidelijk te zien. Zo is de keuken naar ontwerp van de designer, waarvan het keukenblok handgemaakt is. De badkamer is voorzien van hoogwaardige materialen en kranen uit de Piet Boon collectie. Ook hier is, net als in de rest van het huis gebruik gemaakt van natuursteen.

 

Voor meer foto's van het interieur van de villa ga naar https://www.residence.nl/interieur/nieuws/37386-binnenkijken-bij-piet-boon/ , daar vind je ook meer