De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Kosten Interieuradvies

Vorige week keken we al even naar de globale de kosten en mogelijkheden van interieuradvies. Maar welke keuzes bepalen de kosten van een interieurstylist? De hoogte van interieurstylist kosten worden bepaald door onder andere het aantal ruimtes, het verschil tussen advies en uitvoering van het advies, en extra's. We leggen uit wat de verschillen inhouden.

Interieurstylist kosten

Keuze 1: Eén of meerdere ruimtes
De kosten van je interieurstylist hangen grotendeels af van de ruimtes die je laat stylen. Wil je interieuradvies over de inrichting van je woonkamer of slaapkamer, of meteen het hele huis laten restylen? Ook de grootte van de verschillende ruimtes telt mee in de kosten van een interieurstylist. Hierbij wordt namelijk rekening gehouden met het uurtarief dat kan variëren van € 60 tot € 120. De prijzen voor advies voor een extra ruimte liggen rond € 75 per uur.

Keuze 2: Het verschil tussen een interieuradvies, -ontwerp of -uitvoering
De werkzaamheden die je interieurstylist voor je uitvoert zijn op te delen in advies, ontwerp en uitvoering. Het verschil zit in het werk dat de stylist echt gaat uitvoeren versus het werk dat je na het interieuradvies zelf gaat doen.

Een interieuradvies is het advies dat je interieurstylist mondeling of schriftelijk overhandigt na het bekijken van de ruimte(s) en bespreken van je wensen, dit duurt vaak 1 á 2 uur.
Bij een interieurontwerp is je interieurstylist uiteraard langer bezig. Hij of zij inventariseert het meubilair en maakt naast het kleuradvies, een nieuwe plattegrond met indeling voor je.
De uitvoering van het interieuradvies is de meest luxe optie waarvoor je kunt kiezen. Je laat na overleg van je wensen en het maken van afspraken de interieurstylist geheel zijn/haar gang gaan met je huis. De indeling en de kleuren worden aangepast en de aankoop van eventueel nieuw meubilair wordt voor je gedaan. Hier heeft de interieurstylist vaak een dagtaak aan, reken op een duur van 8 á 10 uur.
Een interieuradvies krijg je al vanaf € 200 per ruimte en een interieurontwerp kost gemiddeld € 750. Voor de tijd en het materiaal dat de interieurstylist gebruikt tijdens het geven en uitvoeren van het interieuradvies liggen de kosten gemiddeld rond de € 950.

Keuze 3: Extra’s
Elke interieurstylist is anders en iedereen wil zich onderscheiden van anderen. Dit wordt veelal gedaan door het aanbieden van extra’s naast een goed interieuradvies. De belangrijkste extra’s die je interieurstylist aanbiedt zijn het uittekenen van een plattegrond en aanvullend of online advies. In de tabel hieronder zie je de gemiddelde prijzen van verschillende extra’s.

Extra optiePer uur of ruimteGemiddelde prijs, incl. btwToelichting
Aanvullend adviesPer uur€ 75Advies voor een extra ruimte of advies voor verandering op de lange termijn
Online advies*Per ruimte€ 75Antwoorden op vragen over je inrichting en styling
PlattegrondPer ruimte€ 95Tekening van je woning/ruimte met nieuwe indeling
MoodboardPer ruimte€ 95Een bord met afbeeldingen, stoffen, kleuren en sfeer ideeën
AccessoirepakketPer ruimte€ 100Advies over geschikte accessoires in je interieur, incl. boodschappenlijst
LichtplanPer ruimte€ 125
Een plan waar welk soort lampen moeten staan om de juiste sfeer te creëren* Online advies wordt niet vaak aangeboden door interieurstylisten omdat ze vaak de ruimte willen ervaren om goed advies te geven. Let er op bij online advies dat je zelf goede foto’s van de ruimte moet maken en de ruimte ook goed moet opmeten!

 

Meer weten? zie bron: https://www.homedeal.nl/architect/interieurstylist-kosten/