Friday Free: Industriële woonstijl

Een interieur dat bij je past begint bij het ontdekken van je woonstijl. Als je die niet kent, dan maak je snel verkeerde keuzes en dat wil je voorkomen. In deze Friday Free schrijven we over de industriële woonstijl, een stijl die veel mensen aanspreekt. Zowel mannen als vrouwen. Waar komt deze woonstijl vandaan en hoe pas je de stijl toe?

ONTDEK JE WOONSTIJL
Hoe ontdek je nu je woonstijl? Ga op zoek naar foto’s in tijdschriften of op Internet van interieur s die je aanspreken. Door deze foto’s te verzamelen en bij elkaar te leggen begint je stijl duidelijker te worden. Wat voor kleuren, materialen en stijlen zie je? Komt iets in meerdere foto’s terug dan is dat vaak iets waar je voorkeur naar uit gaat. Terwijl de één gek is op klassieke interieur s, kiest de ander voor romantisch, landelijk, stoer of industrieel. Het geeft je een stuk houvast in de keuzes die je voor de interieur maakt, maar natuurlijk zijn deze stijlen te mixen. 


Oude fabrieken, loodsen en industriële gebouwen worden steeds vaker omgebouwd tot stoere loft woningen. We zien foto’s van ruwe, bakstenen muren, metalen trappen en enorme raampartijen in industriële stijl. Het is lekker eigenwijs, stoer en avontuurlijk. Ben je gek op deze stijl maar woon je niet in zo’n oud gebouw? Dat is helemaal geen probleem want deze woonstijl kan in elk huis toegepast worden. Het gaat om de sfeer en de juiste combinatie van kleuren en materialen. 

MATERIALEN
Het interieur begint met de vloer en de kleur op de muren, dat bouw je op met meubels, raambekleding, verlichting en accessoires. In de industriële woonstijl zie je veel vloeren en wanden van beton. Gietvloeren, pvc vloeren of tegelvloeren zijn in veel beton looks verkrijgbaar. Vind je dit wat te kil overkomen dan past een houten vloer ook goed. De stoere, oude en ruwe uitstraling maakt de sfeer.

Veel woon-merken ontwikkelen producten in deze woonstijl die nog mooier, handiger en leefbaarder zijn. Novilon heeft bijvoorbeeld verschillende betonlook vloeren met als groot voordeel: warme voeten en weinig onderhoud.

Creëer de betonlook op de wanden met de Marrakech Walls verf van Pure & Original. Dat breng je aan met een spatel en kan je met wat instructies zelf doen. Of kies voor behang met een beton look. De wand oogt alsof hij al jaren oud is. 

KLEUREN
In deze interieur stijl zie je veel contrast in zwart, wit en grijs. Grote, witte muren combineer je met zwart geschilderde deuren en kozijnen. Of kies voor stalen kozijnen en deuren zoals in een fabriek. Het combineert erg heel mooi met brede, zwarte jaloezieën die deze stijl nog meer benadrukken. 

Hout, koper en cognac leer voegen extra warmte en karakter toe. Gebruik dan verouderd hout voor een tafel op metalen schragen of een vintage meubelstuk zoals het oude bureau. Dat past perfect.

PERSOONLIJK
Persoonlijke items maken een interieur eigen. Geef vakantie souvenirs, foto’s of mooie boeken een prominente plek in huis. Door de rustige basis komen ze nog mooier uit. Maak plaats om deze persoonlijke spullen een pronkplek te geven. Bijvoorbeeld de oude typemachine van opa als stilleven op een stoere ladekast! 

Behang College van Esta Home
Oude bouwmaterialen en oude meubels krijgen een nieuwe functie. Oude werkbanken als keuken element en metalen fabriekslampen als sfeerverlichting tijdens gezellige avonden. Een stoere salontafel maak je van een oude pallet. Geef hem een laag verf en zet er bok wielen onder. Het past perfect bij de doorleefde prints op het behang.

Bron: http://www.decokaydrachten.nl/pagina/125/blog/27/Industriële-woonstijl.html 

Laatste nieuws

Waardeweken

Tijdens de waardeweken van 23 augustus t/m 30 september deelt de makelaar van Twente kraskaarten uit waarop mooie prijzen te winnen zijn: een gratis waardebepaling van uw woning, een etentje, een klusser of tuinier, een bloemetje of het bijwonen van een wedstrijd van Heracles Almelo.

Kras en win!! LET OP maar 1 vakje open krassen anders is uw kaart ongeldig.

Heeft u prijs dan kunt u deze innen op ons kantoor aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein 27 te Almelo, neemt u dan wel de kraskaart en een geldig legitimatiebewijs mee.

Succes!

Recent bekeken