De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Home Gym

Bijna iedereen klaagt over een gebrek aan tijd om te trainen. De sportschool is te ver weg, of het kost gewoon teveel tijd om een sportschool te bezoeken. Dat hoeft echter geen beletsel te zijn om toch regelmatig te trainen. Als je een kamertje, een garage of een kelder over hebt, dan is er een goede oplossing en kun je je eigen sportschool samenstellen: de home gym! Met deze tips richt je handig je eigen home gym in en blijf je het hele jaar fit!

thuis eigen sportschoolDe Ruimte
Het is belangrijk dat je een ruimte gebruikt waarin je de spullen kunt laten staan zonder dat iemand daar last van heeft! Niets is zo demotiverend als iedere keer je spullen tevoorschijn te moeten halen voor je kunt gaan trainen, en na je training heb je echt geen zin om alles weer op te moeten ruimen.

De ruimte voor je eigen home gym is het liefst een ruimte met een betonnen vloer. Een betonnen vloer heeft geen problemen met de gewichten die je in de kamer zet, en het dreunt niet zo door als je een gewicht laat vallen. Een kelder is dan ook het meest ideaal. Als er dan ook nog een wasbak in de ruimte is ben je helemaal gesettled!

Om de grond en je apparatuur te beschermen kan je vloerbedekking neerleggen, maar het meest ideaal zijn rubberen matten. Die zijn ook het makkelijkst schoon te houden. Een hele makkelijke oplossing om je gewichten te kunnen laten vallen zonder problemen zijn die rubberen deurmatjes met gaten. Die kan je bij de bouwmarkt kopen voor belachelijk lage prijzen, en ze vangen alle schokken op.

De Apparatuur
Je kunt je arm kopen aan gewichten en machines voor je home gym. In het artikel op  https://www.fitsociety.nl/fitness/thuis-je-eigen-sportschool-samenstellen/  lees je meer over hoe je de ruimte kunt inrichten met losse gewichten en bijbehorende apparatuur. We zullen daar echter de belangrijkste onderdelen aangeven die je nodig hebt, plus een paar extra dingen die je in de loop van de tijd kunt aanschaffen.

Je kunt een compleet home gym apparaat (zoals boven) aanschaffen met alles erop en eraan, maar dat is door de kosten en door de ruimte die het inneemt voor de meeste mensen niet weggelegd. Andere nadelen van een home gym is het beperkte aantal oefeningen dat je ermee kunt uitvoeren en het feit dat niet iedereen op ieder apparaat past.

Bron en meer lezen over de home gym: https://www.fitsociety.nl/fitness/thuis-je-eigen-sportschool-samenstellen/