Friday Free: Veranda

Kunnen voor jou de (na)zomerse dagen niet lang genoeg duren? En baal je ervan als het fris wordt en je naar binnen moet? Dat is niet meer nodig als je kiest voor een veranda in je tuin. Op zoek naar inspiratie bij het kiezen van een veranda? Lees dan verder!

De mooiste veranda’s in Nederland

Er zijn verschillende soorten veranda’s. Een veranda kan dus ook afgestemd worden op ieder huis. Een klein huis of een groot huis? Een moderne stijl of juist een klassieke stijl? Een veranda kan aangepast worden aan jouw wensen en voorkeuren. Een ander voordeel van een veranda is dat een veranda er vaak voor zorgt dat de waarde van je woning stijgt.
Hedendaagse veranda met gezellige zithoek | De Mooiste Verandas
Veranda’s verschillen onderling in maat, materiaal, kleur en stijl. Zo zijn er houten, kunststof en aluminium veranda’s, en kunnen deze in een moderne of klassieke stijl worden gemaakt. We bespreken hieronder de leef/woonveranda, open veranda en vrijstaande veranda.Leefveranda/woonveranda
Wanneer je je woonkamer of keuken wilt uitbreiden kun je kiezen voor de uitbouw van je woning. Zo kun je met een leef/woonveranda een extra woonkamer of bijvoorbeeld loungegedeelte creëren. Het voordeel hiervan is dat je het hele jaar door kunt genieten van de veranda, ook in de winter. Deze veranda’s zijn namelijk goed geïsoleerd en bestaan voornamelijk uit glas. Dit geeft bovendien veel extra licht.

Open veranda
Wil je in je tuin genieten van het mooie weer tot ver in het najaar? Kies dan een open veranda. Deze veranda’s zijn een stuk goedkoper dan gesloten veranda’s en zijn snel te plaatsen. Je kunt er ook voor kiezen om zijwanden in de veranda te laten plaatsen voor als je bijvoorbeeld uit de wind wilt zitten. Je zit dus als het ware buiten, maar wel overdekt.

Veranda ronde palen, half open 600x400cm - Stange Houthandel 


Vrijstaande veranda
Een vrijstaande veranda is een volledig opzichzelfstaande constructie. Deze kun je op elke plek in de tuin laten plaatsen en hoeft dus niet aan een gevel geplaatst te worden. Creëer zo je ideale zithoek in je tuin. Kom maar op met dat vakantiegevoel!

Vrijstaande Veranda 7 - Veranda totaal 


Er zijn ook veranda’s die in Nederland worden gebouw die afkomstig zijn van andere landen. Zo heb je onder andere veranda’s in Griekse stijl en Amerikaanse veranda’s.

Veranda in Griekse stijl
Deze veranda’s hebben een aantal klassieke Griekse elementen. Zo zijn de pilaren opvallend aanwezig en is het dak van glas met een houten frame. Wat je bij deze veranda’s vaak ziet is dat er nog een houten vlonder onder zit.

Amerikaanse veranda
Dé typische Amerikaanse veranda. Deze is in opkomst in Nederland. Deze veranda’s zijn gemaakt van hout, zijn omringd door balustrades en bevinden zich aan de voorzijde van een woning.

 

 

Bron:  https://www.paradijsvogelsmagazine.nl/de-mooiste-verandas-in-nederland-paradijsvogelsmagazine/