De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Kunst

Thuis is de plek waar jij heerlijk jezelf kunt zijn. Lege muren in je interieur zijn een gemiste kans. Door iets aan de muur te hangen wat je écht mooi vind en wat je een goed gevoel geeft als je ernaar kijkt, wordt je thuisgevoel alleen maar versterkt. Dus ben jij toe aan meer kunst in jouw leven? We helpen jou stap voor stap bij het vinden van het perfecte kunstwerk.

Kiezen is een kunst op zich
Oké je bent eruit, je wilt geen lege muur meer. De vraag is alleen: waar begin je? Op tv, in winkels, of via Instagram en Pinterest heb je misschien geweldige voorbeelden gezien. Maar hoe kies je iets uit wat bij jou en je interieur past? Een beeld kiezen dat past bij jouw smaak en interieur is niet zo moeilijk als je denkt. Het belangrijkste is dat het je een goed gevoel moet geven.

Om je op weg te helpen hebben we ons aanbod ingedeeld in collecties. Is zwart-wit jouw stijl? Of wil je juist die mooie reisherinnering een plek geven aan de muur? Houd je van digital art? Of is je interieur ingericht in een Scandinavische trend? Maak kiezen makkelijk door een basis te kiezen:

Op basis van de kamer
Wanneer je een specifieke kamer in gedachte hebt waar je een mooie print, behang of ander kunstwerk op wilt hangen, bekijk dan onze kamerpagina’s met tips en mooie voorbeelden van kunstwerken. Elke kamer heeft zijn eigen kenmerken waar bepaalde materialen of vormen een rol kunnen spelen. 

Woonkamer 


Op basis van kleur
Kleur is de verbindende factor in ieder interieur. Door kleuren terug te laten komen in een ruimte creëer je rust.

Heb je een witte, lege muur? Door een witte muur kleur te geven én er een mooi werk aan op te hangen, maak je van je interieur direct één geheel. Stel jezelf de volgende vragen:

Kijk eerst goed naar de ruimte. Wat is allemaal aanwezig in de kamer (meubilair, stoffering)? Welke kleuren zie je terugkomen (kleur van het vloerkleed, het bed, de bank etc.)? Welke kleur vind je écht mooi?
Op basis van je antwoorden kun je eenvoudig in onze kleurencollecties en kleuroptie in onze zoekbalk op zoek naar een werk met die kleur(tint)

Op basis van kleur

Heb je een werk gevonden en wil je je muur verven om het werk nog meer kracht te geven? Kies dan een tint uit het schilderij! Op die manier komen zowel je schilderij als de muur perfect tot hun recht. Wil je extra focus op het schilderij? Verf de achterliggende muur dan in de donkerste kleur uit een schilderij met lichte tinten of juist in de lichtste kleur als het kunstwerk vooral uit donkere kleuren bestaat. Dan knalt het werk er helemaal uit! Voor meer harmonie tussen schilderij en muur kies je voor een dominante kleur uit de wanddecoratie (of een lichtere variant daarvan). Je werk aan de muur en de muurkleur worden dan één.

Verf de muurHeb je al een geverfde muur? Zoek dan werken in tinten van die kleur en sla ze op in je verlanglijst.


Op basis van trend
Is jouw huis ingericht in een bepaalde trend? Met onze trendcollecties hebben we op basis van kenmerken van de laatste trends mooie collecties samengesteld. Denk bijvoorbeeld aan een prachtige foto van een verlaten plaats in een industrieel interieur. Of kies een kunstwerk met geometrische vormen. Dit matcht super goed binnen het scandinavische interieur of de pasteltrend. Voor de Urban Jungle liefhebbers creëer je een statement met een wandvullend behang van bijvoorbeeld een botanische print. Ben jij meer een retro type? Bekijk dan onze vintage favorieten. 

 

Op basis van trend

Op basis van stijl
Onze beeldmakers zijn erg gevarieerd. Zo hebben we veel getalenteerde fotografen, maar ook professionele digital artists en hebben we een groot aanbod van Oude Meesters. We hebben daarom ook collecties per stijl voor je aangemaakt. Op deze manier kun je werken zoeken die passen bij jouw stijl! Selecteer de collectie die bij je past en laat je inspireren. Laat je je liever inspireren door klanten die je voor zijn gegaan?

 

Meer weten? Zie https://www.werkaandemuur.nl/nl/tips-kunstwerk-kiezen/548