De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Kerstboom versieren in 6 stappen

It's the most wonderful time of the year! Dat betekent voor veel mensen een gezellig huis, met mooie kerstdecoratie. Een kerstboom maakt de kerst compleet! Maar waar begin je? Wij helpen je met het optuigen van je kerstboom. In 6 stappen heb je een prachtig versierde kerstboom.


1. De boom
Weet wat je wilt, ga je voor een echte boom óf investeer je in een goede kunstkerstboom die jaren mee gaat? Wij helpen je graag bij het maken van deze beslissing. Ga je voor een echte kerstboom? Wij zetten alle voor- en nadelen per soort boom voor je op een rijtje. Heb je een mooie echte kerstboom uitgezocht, dan is het handig om stevige tuinhandschoenen klaar te leggen, want de naalden kunnen pijnlijk zijn!
Tip: knip het netje om de kerstboom pas los als de boom stevig op de juiste plek in de woonkamer staat!

2. Vastzetten
Zorg ervoor dat de boom recht staat in de kluit of kerstboomstandaard. Staat die goed vast? Vul dan je standaard met een beetje water, daarna kun je het netje losknippen. Een goede boom kan wel tegen een stootje, dus je kunt de takken voorzichtig uit elkaar duwen zodat hij zijn mooie natuurlijke vorm weer terug krijgt. Bij een kunstkerstboom zit meestal een gebruiksaanwijzing waarin staat uitgelegd hoe je de boom in elkaar zet.

3. Verlichting
Nu is het tijd voor de verlichting. Heb je nog verlichting van vorig jaar liggen, check dan eerst even of deze het nog doen. Als ze eenmaal in de boom zitten is het al te laat. Het kost wat tijd om de lichtjes goed over de boom te verdelen, maar zitten ze eenmaal op de juiste plek, dan ben je al op de helft van het versieren. Begin bovenaan en werk naar beneden. Zorg ervoor dat de lichtjes goed verdeeld zijn en stop de lampjes ook wat dieper in de boom, dat geeft een mooi effect. Schuif de lichtjes om de tak zodat ze rechtop blijven staan. Steek de stekker in het stopcontact en kijk nu door de wimpers van je ogen naar de boom. Zo zie je alleen de lichtpuntjes in de boom en kun je controleren of alles goed verdeeld is.

4. Slingers
Nu is het tijd om de boom te versieren. Voor de slingers gebruik je dezelfde techniek als de verlichting. Werk van boven naar beneden en zorg ervoor dat de slinger goed op de tak ligt. Gebruik je meer slingers, zorg er dan voor dat ze goed op elkaar aansluiten.

5. Kerstballen en –hangers
Wat hang je dit jaar in de boom? Dit jaar zien we bijvoorbeeld heel veel natuurlijke materialen en vormen zoals hout, glas en herten. Naast de koper kleur is goud dit jaar hot! Keuze genoeg, maar kies in elk geval een stijl die bij jou én je huis past.

We hebben alle stijlen op een rijtje gezet met de kerstkleuren van 2017:

Landelijk: goud, aardsbruin, spargroen, lichtpaars en ossenbloed rood.
Romantisch: wolkenwit, taupe, blush en koper.
Stoer: zilver, zwart, steengrijs, turkoois, donkerblauw.
Vrolijk: sneeuwwit, steengrijs, ijsblauw, pioenroze, goud en mintgroen.
Traditioneel: spargroen, kerstrood, goud, zilver en sneeuwwit.

Het is niet nodig om al je boomdecoratie elk jaar opnieuw aan te schaffen. Kies één basiskleur en werk van daaruit verder. Zo kun je nieuwe items toevoegen en combineren met bijzondere exemplaren van vroeger. Hang je glazen ballen in de boom, zorg er dan voor dat deze goed vast zitten.

Tip: Let goed op met huisdieren. Deze kunnen tegen de boom aan lopen en een kerstbal laten vallen. Hang ze dus niet te laag!

6. De piek
En als de kers op de taart; de piek op de kerstboom. Er zijn tal van variaties op de traditionele piek. Denk aan een ster, een strik of een engel. Als je echt een wat anders wilt proberen kun je zelf een piek maken!

Klaar met je kerstboom versieren? Bewaar de originele verpakking van je verlichting en decoratie zodat je alles ook weer netjes kunt opruimen na de feestdagen. Zo… nu is het tijd om op de bank te ploffen met een kop warme chocolademelk en van je mooi versierde kerstboom te genieten!

 

Bron: https://inspiratie.intratuin.nl/kerstboom-versieren/