De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Schitterende kersttafels

Nu kerst steeds dichterbij komt, en je huis waarschijnlijk al (bijna) helemaal versierd is, hoef je qua kerstdecoratie nog maar over één ding echt na te denken: het decoreren van de kersttafel! Of het nu voor een kerstontbijt, kerstlunch of kerstdiner is, een mooi gedekte tafel met kerst geeft zoveel extra kerstsfeer. Daarom hebben wij een aantal tips en foto's geselecteerd om je te inspireren.

Kersttafel met veel wit en natuurtinten
Als je van een natuurlijke stijl houdt, met veel wit en accenten van kerstgroen en misschien hier en daar nog een beetje zilver, goud of koper erbij, dan vind je de foto hieronder vast prachtig. Clean en zuiver gedekte kersttafels, minimalistisch versierd met kaarsen, eenvoudige decoraties en leuk kerstservies.
PAHCC_XS15_99_L

Black & Gold
Een beetje jaren ’20 glamour; dat zie je terug op de foto’s hieronder. De combinatie van zwart & goud is en blijft prachtig. Heb je je kerstversiering in deze kleuren? Dan mogen ze op de kersttafel natuurlijk ook niet ontbreken. Heel tof bij deze stijl vind ik het gebruik van nepbont over de stoelen, of als tafelloper. En natuurlijk horen ouderwetse champagneglazen (van die ronde cocktailglazen) erbij. Je kunt ook gaan voor een combinatie van warme kleuren met zwart en goud, ook dat resultaat is super.Purple Christmas
Is paars jouw kerstkleur? Combineer het dan met goud op de kersttafel. Zoals je op de foto’s hieronder ziet is dat resultaat superleuk. Vergeet ook de stoelen niet te decoreren, met wat lint en kerstballen kom je al een heel eind!

collage tafelschikking paars

Traditionele kersttafel
Traditionele kerstkleuren blijven natuurlijk altijd leuk. Als je voor rood, groen en wit gaat, dan zijn de mogelijkheden echt eindeloos! Hang bijvoorbeeld een slinger van rode lintjes aan de tafel om het tafelkleed te versieren. Of ga voor glitterende rode onderborden (te koop bij Xenos). Traditionele grove servetringen en stoffen servetten met het bekende plaidprintje doen het ook altijd goed.

Christmas Cheer Range Shot