Friday Free: Hangplanten

Hangplanten behoren zeker tot de huidige interieurtrends. Ze brengen zoveel sfeer in huis. Het is van oorsprong een woontrend uit de jaren 70. Nu natuurlijk in een modern jasje dat past bij de huidige woontrends. Je kunt hangplanten echt overal ophangen zoals voor het raam, in de keuken of in een leuk hoekje in de slaapkamer. Wil je een originele plek? Plaats dan een hangplant in het trappengat. Dit zorgt voor een leuk, speels en groen effect.

interieurtrends-2017-hangplanten-voor-het-raam

Veel groene, bloeiende planten die we hier ophangen komen uit het tropische regenwoud waar ze voornamelijk als klimplant door het leven gaan. Ze gebruiken hiervoor haakvormige stengels, hechtwortels en bladranken om zich te bevestigen aan bomen en rotsen. Daarnaast zijn er vet hangplanten die met veel minder water kunnen en in drogere streken voorkomen.

INTERIEURTREND HANGPLANTEN 
Het leuke aan deze interieurtrend is dat je de planten kunt versieren met gave accessoires zoals gehaakte hangers van marcramé touwen met kralen of halve kokosnoten. Hierdoor passen hangplanten in diverse interieurs. Wees ook niet bang om meerdere hangplanten bij elkaar in een pot te stoppen. Dit zorg juist voor een bijzonder en speels effect.

Verschillende planten bij elkaar zorgen voor een speels effect in huis
Je moet er alleen wel opletten dat je planten bij elkaar stopt met gelijke eigenschappen. Een hangplant die van volle zon houdt, gaat het niet fijn hebben naast een plant die liever weinig licht ziet. Hangplanten kun je toepassen in alle interieurstijlen. Je ziet deze woontrend voornamelijk terugkomen bij Scandinavische, moderne en klassieke interieurs.

SOORTEN:
De volgende planten lenen zich uitstekend als hangplant;

SCINDAPSUS, VADERPLANT, HEDERA, LIPSTICKPLANT, RHIPSALIS, PEPERPLANT, ERWTENPLANT
Voor meer informatie over de ze plant zie https://www.woonaccessoires.nu/interieurtrends-2017-hangplanten/

Bron: https://www.woonaccessoires.nu/interieurtrends-2017-hangplanten/ 

 

 

Laatste nieuws

Waardeweken

Tijdens de waardeweken van 23 augustus t/m 30 september deelt de makelaar van Twente kraskaarten uit waarop mooie prijzen te winnen zijn: een gratis waardebepaling van uw woning, een etentje, een klusser of tuinier, een bloemetje of het bijwonen van een wedstrijd van Heracles Almelo.

Kras en win!! LET OP maar 1 vakje open krassen anders is uw kaart ongeldig.

Heeft u prijs dan kunt u deze innen op ons kantoor aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein 27 te Almelo, neemt u dan wel de kraskaart en een geldig legitimatiebewijs mee.

Succes!

Recent bekeken