De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: Lounge Dining

Ben je al bekend met dé nieuwe trendontwikkeling op het gebied van tuinmeubelen? De opkomst van lounge dining binnen de loungeset categorie is een blijvertje. Een paar jaar geleden was het ineens een hot topic: geen lage loungesets, maar hoge loungesets, met een hoge eettafel. De perfecte combinatie tussen relaxed loungen en hoog dineren. Ben je ook plannen aan het maken om je lounge tuin opnieuw in te richten? Lees dan snel verder!

Komend jaar blijven we natuurlijk graag loungen in onze achtertuin en serre, waar we waarschijnljik ook veel tijd zullen doorbrengen dit jaar. We praten je graag bij over de nieuwste trends op lounge dining gebied, zodat je weer helemaal up-to-date bent. 

Wat is een lounge dining set?

Een lounge dining set is een tuinmeubel set waarin je zowel kunt loungen als comfortabel kunt eten. Oftewel; het is een loungeset met een hoge tuintafel en een comfortabele hoge bank met een prettige zit. Het is een comfortabele en prettige manier om buiten te zitten. Je voegt als het ware het beste van twee werelden samen, een perfecte combinatie tussen een loungeset en een tuinset. In de categorie lounge dining set zijn er ook vele mogelijkheden qua kleuren en materialen te kiezen. Een lounge dining set is een absolute aanwinst voor jouw tuin of terras.

Wat maakt een lounge dining set nou zo speciaal?

De lounge dining sets zijn nog niet heel lang verkrijgbaar op de tuinmeubelmarkt, maar zijn wel heel populair. Met een lounge dining set heb je het beste van twee werelden. Deze sets zijn eigenlijk een combinatie van een tuinset en een loungeset. De zithoogte is dusdanig aangepast dat je heerlijk kunt loungen, maar ook gezellig met familie en vrienden kunt dineren. Een lounge dining set is dus de perfecte match van praktisch gemak en dat heerlijke lounge comfort! Wist je trouwens dat de wicker lounge diningsets die van wicker kunststof zijn gemaakt, allemaal met de hand zijn gevlochten? Ook een goedkope wicker lounge diningset is helemaal handwerk en van prachtige kwaliteit.
 


Trend 1: touw rope lounge dining

In 2020 zien we steeds meer lichtere lounge dining sets, welke zijn afgewerkt met hoogwaardig outdoor touw. Hierdoor heeft de lounge dining set een luchtige uitstraling, maar nog steeds alle stevigheid en goede eigenschappen die een lounge dining set nodig heeft. Het gebruik van innovatieve materialen is niet alleen in lounge dining in opkomst, maar de touwtrend is in allerlei verschillende tuinmeubelen terug te vinden. Een nieuw design voor het nieuwe jaar!

 Alora lounge dining set 5-delig links - acacia

Trend 2: alu design lounge dining

Design loungesets zijn in 2020 vervaardigd uit kwalitatief hoogwaardig aluminium, afgewerkt met een beschermende coating. Nieuw dit jaar is dat het frame steeds meer gezien mag worden en ook breder wordt. Dit in combinatie met bijvoorbeeld waterafstotende of all weather kussens, zorgt voor een strakke uitstraling. Daarnaast zien we dat aluminium mooi gecombineerd wordt met andere materialen. Bijvoorbeeld het touw, zoals hiervoor beschreven, of juist duurzaam teakhout. De alu design lounge dining sets passen perfect in een industriële tuin. Maar ook als tegenhanger van bijvoorbeeld een volledig houten veranda of buitenoverkapping, is het een prachtige combinatie.

 

Trend 3: multifunctioneel en flexibel

Met een multifunctionele lounge dining set creëer je je eigen perfecte set. Kies zelf welke elementen je graag wilt en welke liever niet. Wist je trouwens dat er en aantal sets zijn met bijzondere eigenschappen? Zo is de Brazil lounge dining set bijvoorbeeld verstelbaar, zodat je ook lekker schuin kan liggen op de bank. Of wat dacht je van de Plaza loungeset met Sines vuurtafel. Een op en top luxe vakantiebeleving, maar dan in jouw eigen achtertuin.

 

 

Plaza loungeset 4-delig - donker grijs met Sines vuurtafel 

 

Bron en meer lounge dining sets: https://www.tuinmeubelland.nl/