Friday Free: 6 handige apps voor (ver)bouwen en klussen

Het begint weer vroeg donker en koud te worden, we zitten meer binnen; de ideale tijd om weer wat in huis te gaan rommelen. Opruimen, maar ook wat andere deco hier en daar, misschien een nieuw DIY-projectje? Daarom vandaag 6 handige apps om je tonnen inspiratie te geven om thuis zelf aan de slag te gaan!

Een nieuw kleurtje
Heel wat verfmerken hebben tegenwoordig apps die je helpen om de juiste kleur uit te zoeken voor jouw huis. Deze gratis apps zoeken samen met jou uit wat een goede combinatie zou kunnen zijn. Wij zijn echt fan van de Flexa Visualiser. Je kunt er een eigen foto uploaden van de kamer die je graag wil aanpakken, vervolgens kun je er elke kleur binnen het Levis gamma op toepassen. Super handig!

eliza-apps
Verlichting en interieur
Wil je thuis de verlichting eindelijk eens grondig aanpakken of wil je gewoon de hele ruimte anders? Dan heeft DMLights recent een geweldige app op de markt gebracht: de DMlights Homeplanner. Je tekent het grondplan van je kamer uit, compleet met ramen en deuren, vervolgens kun je inrichten en je verlichting kiezen. Zo krijg je misschien zicht op een betere indeling voor de ruimte? Als laatste stap kun je ook een 3D-foto maken van je ontwerp. Een gelijkaardig app is Magicplan. Deze app tekent aan de hand van jouw foto’s het grondplan van je ruimtes uit. Die kun je daarna dan ook weer inrichten.

Keuken
Een app/website die je tijdens verbouwingen goed kunt gebruiken is de de keukenplanner van IKEA. Super handig! Het is even zoeken in het begin, maar uiteindelijk ben je er snel mee weg.

Inspiratie
Wil je thuis aan de slag, maar weet je nog niet goed hoe of wat je wil gaan doen? Dan is het misschien goed om eerst op zoek te gaan naar wat interieurideetjes. Zoek naar enkele (2 tot max. 5) afbeeldingen per kamer. Haal telkens die afbeeldingen erbij om te kijken of wat je van plan bent ook past in die beelden. Op die manier werk je echt een eenduidige stijl uit. Goeie websites of apps voor inspiratie zijn uiteraard Pinterest, maar ook de app van HOUZZ is zeker een goede tip!

Bron: https://www.vtwonen.nl/bloggers/ergenstussenin/6-handige-apps-inrichting-huis/  

Laatste nieuws

KERSTACTIE

Op sky-radio spelen ze al elk uur kerstliedjes, wie kinderen heeft zal vast al een wensenlijstje onder de neus gekregen hebben en wie heeft er nog niet nagedacht over wat er dit jaar op tafel wordt geserveerd?! Voor veel gezinnen in Almelo zijn die gedachten anders. Zij hebben al moeite om hun dagelijkse boodschappen bij elkaar te sprokkelen en zijn afhankelijk van de hulp van Stichting De Helpende Hand.

Dit gegeven is ons niet in de koude kleren gaan zitten. Er is geen land ter wereld dat zo veel vrijwilligerswerk doet en wij zetten deze mooie traditie rond de kerstdagen graag voort!

Doet u –net als wij- ook mee?

Wilt u ons helpen Stichting De Helpende Hand te ondersteunen tijdens de kerstperiode?

Stop één van de volgende boodschappen in de verhuisdoos!

Of vul hem helemaal!

Welke boodschappen mogen er o.a. in de verhuisdoos?

 • Pasta
 • Rijst
 • Blikgroente
 • Blikken vlees
 • Houdbare zuivel in pakken
 • Koffie/thee
 • Aardappelpuree (pak)
 • Houdbaar broodbeleg (jam, pindakaas, hagelslag, pasta, stroop)
 • Bakolie/olijfolie
 • Vruchtensap in pak
 • En natuurlijk houdbare (kerst)lekkernijen

Een verhuisdoos is af te halen op werkdagen vanaf woensdag 5 december tussen 10.00-17.00 uur bij ons kantoor aan het Wethouder E. van Dronkelaarplein 27 te Almelo. U kunt de gevulde verhuisdoos of een aantal boodschappen bij ons op kantoor afgeven tussen 10.00 en 17.00 uur. Indien u niet in de gelegenheid bent om de verhuisdoos af te geven komen we deze na een telefoontje of mail graag bij u ophalen.

Op donderdag 20 december om 16.00 uur stopt de inzamelactie. Op vrijdag 21 december zullen we alle ingeleverde dozen aanbieden aan Stichting De Helpende Hand.

Wij rekenen op uw medewerking en hopen dat u allen bereid bent te helpen. Samen veel mensen helpen die gebruik (moeten) maken van de hulp van Stichting De Helpende Hand is toch een mooie kerstgedachte?

Hebt u vragen? Bel tussen 10.00 en 17.00 uur met ons kantoor op 0546-455631.

Hartelijk dank voor uw inzet namens

Team De Makelaar van Twente

Michelle Aarninkhof, Roelie Lunenborg, Irma Molenaar, Ivo van Ommen, Eva Roos, Jeannette Speijer

Recent bekeken