De makelaar van Twente
De makelaar van Twente

Friday Free: 6 handige apps voor (ver)bouwen en klussen

Het begint weer vroeg donker en koud te worden, we zitten meer binnen; de ideale tijd om weer wat in huis te gaan rommelen. Opruimen, maar ook wat andere deco hier en daar, misschien een nieuw DIY-projectje? Daarom vandaag 6 handige apps om je tonnen inspiratie te geven om thuis zelf aan de slag te gaan!

Een nieuw kleurtje
Heel wat verfmerken hebben tegenwoordig apps die je helpen om de juiste kleur uit te zoeken voor jouw huis. Deze gratis apps zoeken samen met jou uit wat een goede combinatie zou kunnen zijn. Wij zijn echt fan van de Flexa Visualiser. Je kunt er een eigen foto uploaden van de kamer die je graag wil aanpakken, vervolgens kun je er elke kleur binnen het Levis gamma op toepassen. Super handig!

eliza-apps
Verlichting en interieur
Wil je thuis de verlichting eindelijk eens grondig aanpakken of wil je gewoon de hele ruimte anders? Dan heeft DMLights recent een geweldige app op de markt gebracht: de DMlights Homeplanner. Je tekent het grondplan van je kamer uit, compleet met ramen en deuren, vervolgens kun je inrichten en je verlichting kiezen. Zo krijg je misschien zicht op een betere indeling voor de ruimte? Als laatste stap kun je ook een 3D-foto maken van je ontwerp. Een gelijkaardig app is Magicplan. Deze app tekent aan de hand van jouw foto’s het grondplan van je ruimtes uit. Die kun je daarna dan ook weer inrichten.

Keuken
Een app/website die je tijdens verbouwingen goed kunt gebruiken is de de keukenplanner van IKEA. Super handig! Het is even zoeken in het begin, maar uiteindelijk ben je er snel mee weg.

Inspiratie
Wil je thuis aan de slag, maar weet je nog niet goed hoe of wat je wil gaan doen? Dan is het misschien goed om eerst op zoek te gaan naar wat interieurideetjes. Zoek naar enkele (2 tot max. 5) afbeeldingen per kamer. Haal telkens die afbeeldingen erbij om te kijken of wat je van plan bent ook past in die beelden. Op die manier werk je echt een eenduidige stijl uit. Goeie websites of apps voor inspiratie zijn uiteraard Pinterest, maar ook de app van HOUZZ is zeker een goede tip!

Bron: https://www.vtwonen.nl/bloggers/ergenstussenin/6-handige-apps-inrichting-huis/